Τρίτη 11 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Απεργία στις 16 Ιούλη ενάντια στο «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας

Στο Μοναστηράκι στις 12 το μεσημέρι η απεργιακή συγκέντρωση της Αττικής - Στις 8.30 π.μ. στη συμβολή Τσιμισκή και Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοσία που «πρωτοπορεί» στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker»
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία του κλάδου, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και την εργοδοσία που «πρωτοπορεί» στο χτύπημα των δικαιωμάτων τους, καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker»
Με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο απεργούν την Κυριακή 16 Ιούλη και ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στις πόλεις όλης της χώρας μαζί με ενώσεις και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στο «ξήλωμα» της Κυριακής αργίας που προωθούν με ταχύτητα κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη έχει οριστεί στο Μοναστηράκι στις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων, καθώς και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Παράλληλα, καθώς το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας αφορά συνολικότερα τον εργαζόμενο λαό, εμποροϋπάλληλοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι που δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία των κλαδικών απεργιακών τους κινητοποιήσεων, στις 16 και 20 Ιούλη αντίστοιχα, προγραμματίζουν και μια σειρά κοινές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, στις 6 μ.μ., διοργανώνουν κοινή κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στην αρχή της Ερμού, με μαζική εξόρμηση στα καταστήματα της περιοχής. Η κινητοποίηση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα στη 1 το μεσημέρι, από κοινού μέλη των δύο σωματείων θα κάνουν εξόρμηση στο «Metro Mall» στο Μπραχάμι.

Νωρίτερα, στις 10 π.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων διοργανώνει εξόρμηση στο «Notos» στη Σταδίου.

Περιοδείες με εξορμήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς προγραμματίζει και το Παράρτημα Μενιδίου - Φυλής του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ. στα καταστήματα «Σκλαβενίτης» στη λεωφόρο Φιλαδελφείας και στη λεωφόρο Πάρνηθος, θα περιοδεύσει ο Αγγελος Δημάκης, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος. Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στον Αγ. Διονύσιο στα καταστήματα «MY MARKET» και «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» θα περιοδεύσει ο Αλέξανδρος Κάμπας, μέλος του Παραρτήματος.

Απεργιακό κάλεσμα από το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker»

Το δικό τους «παρών» στην πανελλαδική απεργία του κλάδου ετοιμάζονται να δώσουν οι εργαζόμενοι στην «Praktiker Hellas».

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία καλεί στην απεργία, το επιχειρησιακό σωματείο επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι θα πει συνεχόμενη εντατικοποιημένη δουλειά, να μην έχουν ούτε μία μέρα για να ξεκουραστούν. Η εταιρεία, με διάφορες προφάσεις, όπως έθιμα Περιφέρειας (Ξάνθη), ανακαινίσεις, δράσεις εθελοντισμού και άλλα παρόμοια, απαιτεί να μας έχει στη διάθεσή της όποτε και όσο θέλει, ακόμα και τις Κυριακές. Ηταν "πρωτοπόρα" στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 8 Κυριακές. "Πρωτοπόρα" και στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν ψηφιστεί απ' όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για να διασφαλίσει την κερδοφορία της. Πρώτη θέλει να μπει και στο άνοιγμα καταστημάτων πέραν των 8 Κυριακών».

«Δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή», τονίζει το σωματείο, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 16 Ιούλη, ενώ για την ίδια μέρα καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Αθήνα σε προσυγκέντρωση στο κατάστημα του Ταύρου στις 10.30 π.μ.

Κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 16/7, στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Σήμερα Τρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το σωματείο πραγματοποιεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σύλλογο Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης.

Στο κοινό απεργιακό τους κάλεσμα σημειώνουν πως «ο κοινός αγώνας αφορά την κοινή αιτία που προκαλεί την επίθεση στα δικαιώματά μας και είναι η ικανοποίηση των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Αυτό απασχολεί και τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες. Ανάπτυξη για το κεφάλαιο είναι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα μέσα στα μαγαζιά και τις αποθήκες, η κατάσταση που βιώνει ένας μικρός αυτοαπασχολούμενος με τα ατέλειωτα χρέη. Το πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνεται στη δεύτερη "αξιολόγηση" και ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες, εκτός όλων των άλλων μέτρων που "φορτώνει" στις πλάτες της εργατικής τάξης, δίνει και τη χαριστική βολή στην κυριακάτικη αργία».

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

-- Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας απευθύνει κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 16/7, στις 9 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου όρισε την απεργιακή συγκέντρωσή την ίδια μέρα, στις 10.30 π.μ., στα δικαστήρια.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση στις 16/7, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Αύριο Τετάρτη, καλεί σε Γενική Συνέλευση, στις 8.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας (πλατεία Διάκου, 1ος όροφος).

-- Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων οργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στα Χανιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων οργανώνουν κοινή απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη, στις 10 π.μ. στον Κάτολα. Για την προετοιμασία της απεργίας καλούν σε κοινή σύσκεψη επιχειρησιακών εργατικών σωματείων του Εμπορίου και των αντίστοιχων σωματείων των αυτοαπασχολούμενων και των Εμπορικών Συλλόγων, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους εμποροϋπαλλήλους του νησιού στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη στην είσοδο της Απλωταριάς, στις 10.30 π.μ.

-- Στο Αγρίνιο, κάλεσμα στην απεργία του κλάδου και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 16/7, στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (στο δημαρχείο), στις 10 π.μ., απευθύνει στους εμποροϋπαλλήλους τo Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

-- Στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη στις 10 π.μ. στην πλατεία Γεωργάκη καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ