Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Παρούσες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών

Από πολλές πλευρές φτάνουν στην εφημερίδα πληροφορίες, που αποδεικνύουν ότι και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με προβλήματα που θα ταλανίσουν χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ετσι, ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού διαπιστώνονται από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης». Συγκεκριμένα: στην Παλλήνη λείπουν 34 δάσκαλοι, 15 Νηπιαγωγοί, 7 Ειδικής Εκπαίδευσης, 1 καθηγητής Αγγλικών, 3 Φυσικής Αγωγής και 6 Μουσικής. Στο Μενίδι, αντίστοιχα λείπουν 56 δάσκαλοι, 17 Νηπιαγωγοί, 1 ειδικής, 6 καθηγητές Αγγλικών, 10 Φυσικής Αγωγής και 3 μουσικής. Στο Κορωπί επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε 56 δασκάλους, 22 νηπιαγωγοί, 1 ειδικής, 8 Φυσικής Αγωγής, 4 Μουσικής.

Στη Λήμνο

Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ξεκίνησε η χρονιά και στα σχολεία της Λήμνου. Συγκεκριμένα στα γυμνάσια και Λύκεια του νομού λείπουν είκοσι εκπαιδευτικοί, στο ΤΕΕ Μύρινας έχουν τέσσερις εκπαιδευτικούς και χρειάζονται 13 εκπαιδευτικούς με πλήρες ωράριο και στο ΤΕΕ Μούδρου έχουν έξι καθηγητές, ενώ χρειάζονται είκοσι.

Οπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ Λήμνου, το υπουργείο Παιδείας έχει την πλήρη ευθύνη γιατί, ενώ το πρόβλημα εμφανίζεται κάθε χρονιά, δε διορίζει μαζικά μόνιμους εκπαιδευτικούς, αλλά προτιμά την κοινωνικά, εργασιακά και παιδαγωγικά απαράδεκτη «λύση» των αναπληρωτών - ωρομίσθιων. Σημειώνει δε, ότι στις ειδικότητες που αφορούν τα ΤΕΕ ουσιαστικά δεν έχουν γίνει διορισμοί τα τελευταία τέσσερα, σε σημείο, μάλιστα, στα ΤΕΕ Μύρινας, Μούδρου να μην είναι σε θέση να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε σύσκεψη για ενημέρωση και συντονισμό ενεργειών στο Κυδάδειο το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ