Πέμπτη 29 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνες μεταξύ ομάδων της ΚΝΕ και του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ»

Η ομάδα του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», «Brothers», ήταν ο νικητής του τουρνουά μπάσκετ 3on3 μεταξύ ομάδων της ΚΝΕ και του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», που διοργάνωσαν την Τρίτη οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Σύνθημα της εκδήλωσης «Ζωή ολόκληρη όχι σε δόσεις! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά».

Το πρώτο μετάλλιο και το κύπελλο απονεμήθηκαν από τον επικεφαλής του τμήματος Αθλητισμού της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, Αριστείδη Θάνου, στην ομάδα του ΚΕΘΕΑ «Brothers». Το δεύτερο μετάλλιο δόθηκε στην ομάδα «Big» και το τρίτο στην ομάδα «Μπέλοφ». Στις ομάδες του ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», η ΚΝΕ, ευχαριστώντας τους για τη συμμετοχή, τους παρέδωσε μια μπάλα του μπάσκετ και μια ανθοδέσμη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα της πόλης.

«Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά δεν είναι άσχετη με την πάλη για μία καλύτερη ζωή, με τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Παπαδοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής ενάντια στα ναρκωτικά της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νομός Θεσσαλονίκης κατατάσσεται στην 1η θέση με το υψηλότερο ποσοστό μαθητών που έχουν κάνει χρήση κάνναβης (από 1 έως 3 φορές στη ζωή τους), στη 2η θέση στην πρόσφατη χρήση κάνναβης στους μαθητές 15-19 ετών και στη χρήση ηρεμιστικών ή υπνωτικών χωρίς σύσταση γιατρού, στην 3η θέση στη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας στους μαθητές 13-14 ετών, όπως και σε εκείνους 15-19 ετών, και στην 4η θέση στη χρήση εισπνεόμενων.


Η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι η μόνη προοδευτική και ριζοσπαστική, γιατί έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του και δεν τον αντιμετωπίζει σαν μονάδα που πρέπει να επιβιώσει στη ζούγκλα του ανταγωνισμού. (...) Σύνθημά μας στον καθημερινό μαραθώνιο που διανύουμε, είναι ότι πρωταγωνιστές στη ζωή μας πρέπει να γίνουμε εμείς. Η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους και τις νέες να δώσουν απάντηση δυναμώνοντας τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα, να πουν ένα ηχηρό "όχι" ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις αιτίες που τα γεννούν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ