Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Η λακκούβα του ΟΑΚΑ έστειλε στο χειρουργείο τον Κ. Φιλιππίδη

Επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης μετά τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προπόνησης στο ΟΑΚΑ. Τραυματισμός που προκάλεσε αίσθηση καθώς δεν προήλθε από «κακιά στιγμή» ή κάποιο «λάθος» του ίδιου του αθλητή αλλά ήταν αποτέλεσμα της κακής ποιότητας στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου. Συγκεκριμένα, ο αθλητής τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειάς του πάτησε σε... λακκούβα στο ταρτάν. Πλέον, ο Φιλιππίδης υπολογίζεται ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για 1 - 1,5 μήνα, κάτι που σημαίνει ότι χάνει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων και όλα τα μίτινγκ που είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει, ενώ θα δώσει μάχη με τον χρόνο για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου (4 - 13 Αυγούστου).

Ανακοίνωση από τον ΣΕΓΑΣ

Με αφορμή τον τραυματισμό του Κώστα Φιλιππίδη αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στο ΟΑΚΑ, ο ΣΕΓΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τη διοίκησή του ότι παρά τις επισημάνσεις του Συνδέσμου από τον περασμένο Σεπτέμβρη δεν προχώρησε τα έργα αποκατάστασης των ζημιών. Αντίθετα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα όποια έργα αποκατάστασης έγιναν το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν μόνο στο μέρος που αφορούσαν τη στεγανοποίηση της οροφής. Οπως τονίζεται, η Ομοσπονδία ευελπιστεί άμεσα η διοίκηση του ΟΑΚΑ να ολοκληρώσει τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα περιστατικά.

Συνέπεια των πολιτικών μετατροπής των αθλητικών κέντρων σε επιχειρήσεις

Πέρα από το περιστατικό με τον Κώστα Φιλιππίδη, έχουν εκφραστεί έντονες διαμαρτυρίες από αρκετούς αθλητές για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ αλλά και άλλων σταδίων και αθλητικών κέντρων, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμούς και είναι το αποτέλεσμα κυρίως των πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και συνεχίζονται από τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πολιτικές οι οποίες, μέσω της υποχρηματοδότησης και της συνειδητής αδιαφορίας (για υλικοτεχνική υποδομή, συντήρηση, επαρκές προσωπικό), ωθούν στην παράδοση των σταδίων και των αθλητικών κέντρων στα ιδιωτικά συμφέροντα (με πρόσχημα μάλιστα τα προβλήματα λειτουργίας) προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν για το κέρδος, στο πλαίσιο της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού. Να σημειωθεί πως το ΟΑΚΑ, αν και φτιάχτηκε αλλά και ανακαινίστηκε το 2004 (για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας) με χρήματα του ελληνικού λαού, ποτέ μέχρι τώρα εργαζόμενοι και λαϊκές οικογένειες δεν καρπώθηκαν πραγματικά τα όποια οφέλη για το δικαίωμά τους στη δωρεάν άθληση. Αντίθετα, μετά το 2004, σταδιακά, οι κυβερνώντες μέσω της πώλησης των εγκαταστάσεων (κομμάτι κομμάτι) το παρέδωσαν (στο μεγαλύτερο μέρος του) σε ιδιώτες για εκμετάλλευση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση του ΚΚΕ για την κατάσταση στις αθλητικές υποδομές(2020-02-05 00:00:00.0)
Σημερα και αύριο η 100ή διοργάνωση(2014-07-19 00:00:00.0)
Τα βλέμματα στο ΟΑΚΑ(2013-07-20 00:00:00.0)
Ερώτηση ΚΚΕ για την κατάσταση σε ΟΑΚΑ και Αγ. Κοσμά(2012-03-07 00:00:00.0)
Κυριάρχησαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ(2011-08-02 00:00:00.0)
Η ελληνική αποστολή(2006-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ