Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
27ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η μεγαλύτερη νεανική πολιτική γιορτή

Ανακοινώθηκε το πλούσιο πρόγραμμα του τετραήμερου κορύφωσης της Αθήνας

Σε μια βδομάδα ακριβώς θα ανοίξουν οι πύλες της μεγάλης κόκκινης νεανικής πολιτείας του 27ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια και η μάχη για να είναι η κορύφωσή του το ίδιο επιτυχημένη, όπως και η μεγάλη καλοκαιρινή του διαδρομή σε όλη την Ελλάδα, μπαίνει την τελική ευθεία. Οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες στην Αθήνα, τον Πειραιά και την Αττική, εκτός από το εισιτήριο του Φεστιβάλ που διακινούν πλατιά στη νεολαία κυκλοφορούν τώρα και την προκήρυξη με το πλούσιο πρόγραμμά του που γίνεται ανάρπαστη.

Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις της φεστιβαλικής δραστηριότητας θα κορυφωθούν στα Ιλίσια με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, ενώ μια μέρα νωρίτερα, θα μιλήσει στις εκδηλώσεις του κεντρικού τετραημέρου ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός. Επίσης, στις τρεις μεγάλες εξέδρες του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις για τις διαδηλώσεις της Γένοβας τα συμπεράσματα και την προοπτική αυτής της μάχης, για την πολιτική διάσταση των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, καθώς και για τη διεύρυνση της καταστολής με τους κινδύνους περιορισμού των δημοκρατικών μας ελευθεριών. Συζητήσεις οργανώνονται ακόμα για το μισθοφορικό στρατό, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και άλλα θέματα, ενώ, όπως πάντα, κάθε χώρος της πολύχρωμης πολιτείας, κάθε περίπτερο και στέκι της θα είναι όπως πάντα ένας ζωντανός χώρος πολιτικού προβληματισμού.


Τη δική τους ξεχωριστή θέση θα έχουν για πρώτη φορά φέτος στο κεντρικό τετραήμερο κορύφωσης στην Αθήνα, οι Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ, με ξεχωριστά περίπτερα όπου θα παρουσιάζουν τη δράση τους και προϊόντα του τόπου τους. Ακόμα, θα υπάρχει το «στέκι νεολαίας και νέων δημιουργών», όπου θα εκτίθενται έργα νέων εικαστικών καλλιτεχνών. Δε θα λείψει φυσικά η Διεθνούπολη, με πολλές αντιπροσωπείες ξένων οργανώσεων νεολαίας και εκθέσεις φωτογραφίας με αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο. Ακόμα, περίπτερα ξένων εργατών, θεραπευτικών κοινοτήτων, ξεχωριστοί χώροι αφιερωμένοι στους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές, τους σπουδαστές, τους φοιτητές, βιβλιοπωλεία, περίπτερα της Εθνικής Αντίστασης, των μέσων ενημέρωσης που στέκονται στο πλευρό του λαού. Δε θα λείψει ο κεφάτος πολύχρωμος παιδότοπος, που ξετρελαίνει κάθε χρόνο τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ, με καραγκιόζη, κουκλοθέατρο, κλόουν, εκθέσεις και θεατρικά παιχνίδια. Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται αγώνες σκάκι, πινγκ - πονγκ και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος πολλά, καλύπτει όλα τα είδη μουσικής και δένει αρμονικά την προβολή νέων δημιουργών και ερασιτεχνικών σχημάτων με γνωστούς κι αγαπητούς καλλιτέχνες. Ετσι και τις τέσσερις μέρες του Φεστιβάλ, το πρόγραμμα της Κεντρικής, της Νεανικής και της Λαϊκής Σκηνής, θα φιλοξενήσει μουσικές και αφιερώματα ουσιαστικής ψυχαγωγίας που θα φουντώσουν το νεανικό κέφι.

Ετσι, την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από την επιτυχημένη συνεργασία του Δημήτρη Μητροπάνου και του Πασχάλη Τερζή, το δημοφιλές στη νεολαία συγκρότημα των Πυξ Λαξ, κι ακόμα τον Σ. Βαμβακάρη, τους Γ. Ιωάννου και Κ. Βέτα, τα συγκροτήματα «Μωρά στη φωτιά», «Apurimac» και «Occazional Dream». Θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στο μεγάλο στιχουργό Νίκο Γκάτσο με τον Τ. Κωνσταντόπουλο κι ακόμα θα παρουσιαστούν η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Αττικα, οι Στέλιος Μποτονάκης και Ιωλκός.

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, συναυλίες στο Φεστιβάλ θα δώσουν ο Παντελής Θαλασσινός, οι Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Κώστας Μάτζιος και τα συγκροτήματα «Υπόγεια Ρεύματα», «Ενοχο Λα», «Προύσα», «7 πέπλα», «Balcan Expres», «Matisse», και «Καταραμένοι».

Την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη θα βρεθεί δίπλα στο κοινό του Φεστιβάλ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Μανώλης Φάμελος, ο Νίκος Ζιώγαλας, η Σούλα Βαζούρα, τα συγκροτήματα «Ακρως Απόρρητον», «Στίγμα 90», «Αντίθεσις» κι ακόμα ένας ταλαντούχος ΚΝίτης ερμηνευτής ο Σωτήρης Μπαλλάς με το συγκρότημα της ΚΝΕ, καθώς και το μουσικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής.

Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη ο Θάνος Μικρούστικος θα παρουσιάσει μερικές από τις σημαντικές δημιουργίες του, ενώ θα πραγματοποιήσουν επίσης συναυλία η Δήμητρα Γαλάνη με την Τάνια Τσανακλίδου, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λάκης Παπαδόπουλος. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα συγκροτήματα «Φιλμ», «Εξώδικον», «Ρέζους», «Ατας Διδόσθα» και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ