Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εργατικά Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις αντίστοιχες περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Την Παρασκευή 30 Ιούνη και το Σάββατο 1 Ιούλη, στο Γεντί Κουλέ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί το 8ο Φεστιβάλ Κλαδικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με σύνθημα «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων αυτού του Εργατικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει ξεναγήσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, συναυλίες, προβολές, αφιερώματα και πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέσα από το διήμερο των εκδηλώσεων, οι νέοι εργάτες και εργάτριες της Θεσσαλονίκης, οι άνεργοι καλούνται να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές, και να συζητήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις, που φανερώνουν τα τεράστια, άλυτα αδιέξοδα του καπιταλισμού, που το μόνο που μπορεί να «προσφέρει» στην ανθρωπότητα είναι κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους, αναδεικνύοντας έτσι την επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.

Αντίστοιχα, Εργατικό Φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΝΕ και στη Λάρισα, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιούνη, στο «Φρούριο» (Αγαλμα Νίκης, Αγιος Αχίλλειος). Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συναυλίες, γλέντι, αφιέρωμα, θεματική έκθεση, δραστηριότητες για παιδιά μικρότερων ηλικιών κ.ά.

Για τις εκδηλώσεις του μίλησαν προχτές σε συνέντευξη Τύπου ο Θ. Μπιζαϊντές, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, και η Λυδία Τσιαπλέ, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Λάρισας της ΚΝΕ.

Ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισαν: «Με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε, θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Βάζουμε το ερώτημα: Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα; Ναι, μπορούμε! Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. (...) Θέλουμε να προβληματίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ