Παρασκευή 16 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δίκη στελέχους της ΚΝΕ στο Κιλκίς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα από τις Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Δικάζεται σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς η Γραμματέας του ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ, Μ. Αλτιπαρμακίδου, εργαζόμενη και μεταπτυχιακή φοιτήτρια, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς. Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης οργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σήμερα στις 9.30 π.μ. έξω από τα δικαστήρια.

Θυμίζουμε ότι το μέλος της ΚΝΕ συνελήφθη από την Αστυνομία στις 7 Νοέμβρη, έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Διώκεται με κατηγορητήριο που εξομοιώνει οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Με τη συγκεκριμένη δίωξη που γίνεται με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, επιχειρείται να επανέλθει στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ προειδοποιεί ότι «η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να σταθούν απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές πρακτικές. Να διεκδικήσουν όλοι μαζί την παιδεία και τη ζωή που μας αξίζει!».

Το ΤΣ Κιλκίς της ΚΝΕ σημειώνει ότι «τέτοια γεγονότα όχι μόνο δεν μας τρομάζουν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά» και καλεί τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του οργανωμένου αγώνα, να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου που τσακίζει το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ), καθώς η διωκόμενη είναι μέλος του Συλλόγου. «Οι γονείς, οι δάσκαλοι - καθηγητές, μπροστά σε τέτοιου είδους εξελίξεις και μεθοδεύσεις, οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας με τη στάση μας, με το δικό μας αγωνιστικό παράδειγμα, από εκείνους που τα θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι σήμερα και σύγχρονους δούλους αύριο», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ