Σάββατο 10 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Δεύτερο εργατικό «ατύχημα» στο ίδιο εργοτάξιο

Το δεύτερο εργατικό «ατύχημα», που σημειώνεται μέσα σε λίγες μέρες στα αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλιούπολη, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 8/6 σιδεράς τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ΠΕΔΥ Ηλιούπολης, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα ωμοπλάτης. Υπενθυμίζεται ότι στις 19/5 ένας εργαζόμενος είχε σπάσει το πόδι του στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την κατασκευαστική εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» και τον υπεργολάβο Βίγλα, στον οποίο δούλευε ο εργαζόμενος. Επισημαίνει ότι το «ατύχημα» συνέβη «παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς την εταιρεία, τους υπεργολάβους και το ΣΕΠΕ για να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας» στο συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «στον έλεγχο του ΕΦΚΑ και του ΣΕΠΕ που έγινε μετά την παρέμβαση του Συνδικάτου, η εργοδοσία έδωσε εντολή να κρυφτούν εργαζόμενοι, να σταματήσουν μηχανήματα, ώστε να μην καταγραφούν». Επιπλέον, η εργοδοσία έχει απολύσει από το έργο τον χειριστή Κ. Λάππα, για λόγους που σχετίζονται με τη συνδικαλιστική του δράση.

«Η ζωή του εργάτη δεν είναι για διαπραγμάτευση», τονίζει το Συνδικάτο, και καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στις γραμμές του και οργάνωση στους τόπους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ