Κυριακή 21 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Προκριματικές Φάσεις Κυπέλλου Ελλάδας

Πλούσια σκακιστική δραστηριότητα αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα. Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές ολοκληρώνουν τις προκριματικές φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, ώστε να αναδειχθούν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στη φάση των «16» στις 28 Μάη. Στη συνέχεια, οι νικήτριες ομάδες θα προκριθούν στη φάση των «8», που θα διεξαχθεί 1-2 Ιούλη στο Ρίο Αχαΐας. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά περιοχή:

  • Ολοκληρώνεται σήμερα η τελική φάση (final four) του Κυπέλλου Αττικής. Οι ομάδες που αγωνίζονται είναι οι ΑΟ «Ζήνων» Γλυφάδας, ΠΣ Περιστερίου, ΕΟΑΟ «Φυσιολάτρης» Νίκαιας και ΣΟ «Θωμάς Γεωργίου», οι οποίες έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσουν τις δύο ομάδες της Πελοποννήσου, της Κρήτης και του Αιγαίου.
  • Στη Θεσσαλονίκη ο ΟΣ Τριανδρίας επικράτησε του ΣΟ ΣΑΧ, στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στις 7 Μάη. Οι δύο ομάδες έχουν προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν την ΕΣ Θεσσαλονίκης (κυπελλούχος Ελλάδας 2016) και το ΣΟ Καβάλας (κυπελλούχος ΕΣΣΑΜΘ).
  • Στις 14 Μάη διεξήχθη ο τελικός της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Ο ΣΟ Καβάλας προκρίθηκε, κερδίζοντας 3-1 τον «Εθνικό» Αλεξανδρούπολης (βλ. φωτογραφίες), ο οποίος είχε αποκλείσει σε προηγούμενους γύρους τη Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, το ΣΟ Ξάνθης και το «Σπάρτακο» Διδυμότειχου.

  • Σήμερα διεξάγεται ο μεγάλος τελικός ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες του ημιτελικού γύρου της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου. Σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα και την κλήρωση, τα ζευγάρια που αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό ήταν ΑΣ Πατρών «Προμηθέας» - ΝΕ Πατρών και ΕΑ Πατρών - ΣΟ Πατρών.
  • Η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει από το Φλεβάρη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Κύπελλο. Οι ΝΟ Καλαμάτας, ΣΑ Κορινθίας «Αργοναύτης», ΟΣ Καλαμάτας και ΠΣ Σπάρτης έφτασαν στους ημιτελικούς, με το ΝΟ Καλαμάτας να κερδίζει τον ΠΣ Σπάρτης στο μεγάλο τελικό.
  • Ο ΟΦΗ υπερίσχυσε της Σκακιστικής Ακαδημίας Γαζίου με σκορ 3,5 - 0,5 στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και προκρίνεται στην επόμενη φάση. Στο μικρό τελικό ο ΟΦΣ Χανίων κέρδισε με σκορ 2,5 - 1,5 τον ΟΤΕ Χανίων και κατέλαβε την 3η θέση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ