Σάββατο 13 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας αναπληρωτών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ζητώντας να ανοίξει εκ νέου το ηλεκτρονικό σύστημα, ώστε να μπορέσουν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών. Εκατοντάδες αναπληρωτές για διάφορους λόγους (κυρίως γιατί δεν είχαν ενημερωθεί, καθώς η πρόσκληση εστάλη από το υπουργείο το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης) δεν πρόλαβαν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΔΥΔ στις προθεσμίες από 13 έως 28 Απρίλη.

Η εκπρόσωπος του υπουργού, με την οποία συναντήθηκαν οι αναπληρωτές, επικαλέστηκε διάφορους τεχνικούς λόγους και την «επισφάλεια» των πινάκων, προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν εκ νέου.

Στην παράσταση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ, η οποία δήλωσε: «Πρέπει με πολιτική απόφαση να ανοίξουν τώρα οι πίνακες για να κάνουν αίτηση όσοι δεν πρόλαβαν, αλλά και οι απόφοιτοι του Ιούνη του 2017 που εκ προοιμίου αποκλείονται. Καμία δικαιολογία. Οι συνάδελφοι να συσπειρωθούν στα σωματεία και να αλλάξουν τους συσχετισμούς ενόψει των εκλογών για τα συνέδρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ