Πέμπτη 4 Μάη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεκινά σήμερα το 4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων

Ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, στις 20.30, το 4ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων (4 - 17 Μάη), με την ομιλία του προέδρου του Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) Νίκου Τουρνάκη και της Λίλας Καφαντάρη, προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με συναυλία από τους The Worksongs Project.

Το φετινό Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, είναι αφιερωμένο στα 59 χρόνια λειτουργίας του ΟΕΘ - ΣΕΗ και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων ζωής που συμπληρώνει φέτος το ΣΕΗ. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7) και συμμετέχουν 14 εταιρικοί θίασοι.

Στο κάλεσμά του, ο ΟΕΘ σημειώνει ότι κόντρα στη «διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας, ο ΟΕΘ συνεχίζει να στηρίζει την ενίσχυση των εταιρικών θιάσων των μελών του ΣΕΗ, διεκδικώντας παράλληλα μέσα από τη συνολική δράση του Σωματείου όλες τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της θεατρικής παραγωγής. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση της συνεταιριστικής ιδέας και της συλλογικής εργασίας στο θέατρο. Παράλληλα, αποτελεί σημείο συνάντησης των συναδέλφων που αγωνιούν και παλεύουν για την τέχνη τους, που αντιπαλεύουν τη λογική της εμπορευματοποίησης του Πολιτισμού και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων της Τέχνης».

Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Παρασκευή 5 Μάη, στις 21.00: «Tres» του Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, από την Ομάδα Square.

Σάββατο 6 Μάη, στις 21.00: «Μικρός Εγώ» βασισμένο στο «Ρέστα» του Κώστα Ταχτσή, από την Ομάδα Αίολος.

Κυριακή 7 Μάη, στις 12.00: «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, από την Ομάδα Κρίση. Στις 21.00 «Ολα για την Ελίζα» της Μαριάννας Κυριακάκη.

Δευτέρα 8 Μάη, στις 21.00: «Ο Ζητιάνος» του Ανδρέα Καρκαβίτσα από την Ομάδα Ανιμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ