Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
Επιλογές
Θέατρο, μουσική, χορός

Μανώλης Μητσιάς
Μανώλης Μητσιάς
Ο Δήμος Ασκληπιείου (Ληγουριού) σε συνεργασία με την «Αττική Πολιτιστική Εταιρεία» παρουσιάζουν σήμερα και αύριο, στην Επίδαυρο, τα έργα του Ιγκόρ Στραβίνσκι «Οιδίπους Τύραννος» - όπερα - ορατόριο σε δύο πράξεις - και «Περσεφόνη» - μελόδραμα σε τρεις σκηνές. Η σκηνοθεσία είναι του Ζαν - Πολ Σκαρπίτα, η διεύθυνση Ορχήστρας του Γκαμπριέλε Φέρο. Πρωταγωνιστούν η Ιζαμπέλα Ροσελίνι και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Συμμετέχουν η Ορχήστρα - Χορωδία του θεάτρου Σαν Κάρλο της Νάπολης και η Παιδική Χορωδία της Σχολής Μωραΐτη.

  • Με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Νεφέλες» από το Εθνικό Θέατρο αρχίζουν αύριο (8.30μμ) οι φετινές «Παγκόσμιες Πολιτιστικές Συναντήσεις», στο Κοινοτικό Θέατρο Ανοιξης «Ησίοδος». Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ, σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη. Παίζουν: Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Αρμένης, Ιωσήφ Μαρινάκης, Θανάσης Ευθυμιάδης, Σωτήρης Τζεβελέκος, Νίκος Μπουσδούκος, Τάκης Χρυσικάκος κ.ά.
  • Η «Λιλιπούπολη» ζωντανεύει σήμερα στο Νταμάρι Βριλησσίων και την Κυριακή στη Ρεματιά Χαλανδρίου. Τραγουδούν: Σπύρος Σακκάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αντώνης Κοντογεωργίου, Μαριέλη Σφακιανάκη.
  • Στο Κηποθέατρο Παπάγου σήμερα (9μμ) το σύνολο «Συμφωνία» παρουσιάζει φωνητική και οργανική μουσική του 17ου και 18ου αιώνα, ενώ την Κυριακή η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Αττικα» παρουσιάζει ιταλικές καντσονέτες και μπελκάντο.
  • Σήμερα, στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω φιλοξενείται το χοροθέατρο «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Αύριο, στον ίδιο χώρο θα δώσει συναυλία ο Μπάμπης Τσέρτος.
  • Στην «Αιξωνή» Γλυφάδας αύριο θα δώσει συναυλία η Γλυκερία, μαζί με τους Σοφία Παπάζογλου, Νίκο Καραγιάννη, Πέτρο Ιμβριο, Κώστα Φέγγη.
  • Την Κυριακή (9μμ), στο Θέατρο Αναβρύτων (Κηφισίας 182, Μαρούσι), ο Μανώλης Μητσιάς μαζί με τον Μιχάλη Δημητριάδη θα παρουσιάσουν μία συναυλία με πολλά και αγαπημένα τραγούδια.
  • Την ίδια μέρα (9μμ) ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης και η Δέσποινα Ολυμπίου θα δώσουν συναυλία στο «Κατράκειο» της Νίκαιας.
  • Βραδιά τσιγγάνικου φλαμένκο την Κυριακή (9μμ) στο «Φοίνικα» Περιστερίου με τον μαγικό Ισπανό κιθαρίστα Αντόνιο «Νέγκρο» Σαντιάγκο και το συγκρότημά του.
  • Στην παραλία Ελευσίνας, αύριο ο Νότης Μαυρουδής, ο Παναγιώτης Μάργαρης και η Θεοδοσία Στίγκα παρουσιάζουν «Ερωτικές λαϊκές μπαλάντες». Τη Δευτέρα, στον ίδιο χώρο, θα δώσει συναυλία ο Μίμης Πλέσσας συνοδευόμενος από τους Ζωή Κουρούκλη, Γιάννη Κούτρα, Πένυ Ξενάκη, Σπύρο Κλείσσα και Ρίτα Αντωνοπούλου.
  • Τη Δευτέρα, στο ανοιχτό θέατρο Κορυδαλλού τραγουδά η Ελένη Βιτάλη. Μαζί της οι Λιζέτα Καλημέρη, Κώστας Παυλίδης, Νίκος Ξύδης.
  • «Σ' αγαπώ μ' ακούς» τιτλοφορείται η μουσικοποιητική εκδήλωση, που θα γίνει τη Δευτέρα (9μμ) στον κινηματογράφο Φιλοθέης με τους λυρικούς τραγουδιστές Λυδία Αγγελοπούλου και Σταμάτη Μπερή, τους ηθοποιούς Βίκυ Βολιώτη και Νίκο Καραθάνο και τον πιανίστα Διονύση Μαλλούχο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ