Πέμπτη 27 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους σχολείου παιδιών με αυτισμό

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο παιδιών με αυτισμό, που στεγάζεται στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, και αντιπροσωπεία του Κόμματος με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και τον διευθυντή του σχολείου.

Το σχολείο διαθέτει τρεις αίθουσες αντί για έξι και προοπτικά οκτώ που χρειάζονται, τρεις εκπαιδευτικούς (ο ένας εθελοντής γονέας) αντί για οκτώ, ενώ δεν υπάρχει λογοθεραπευτής και φυσιοθεραπευτής. Ταυτόχρονα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Λάρισας, δεν προχώρησαν οι εργασίες αποπεράτωσης των αιθουσών και γενικότερα του χώρου στο κτιριακό συγκρότημα του 12ου Γυμνάσιου, όπου προβλέπονταν να μετεγκατασταθούν τα παιδιά μέσα στο Μάρτη. Οι εκπρόσωποι του σχολείου είπαν ότι με έκπληξη πληροφορήθηκαν πως όχι μόνο δεν έγινε καμία εργασία, αλλά σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση να μπει τώρα εργολάβος για τις εργασίες που απαιτούνται, που, όπως η δημοτική αρχή λέει, σημαίνει άλλο ένα εξάμηνο παράτασης.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισήμαναν τις σοβαρές ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ και των βιομηχάνων, κάθε χρόνο αυξάνουν τις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία και την Ειδική Αγωγή.

Η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, τόνισαν, δεν αφορά μόνο τους γονείς και τους εργαζόμενους στις δομές αυτές. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα.

Σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θα καταθέσει και νέα Ερώτηση στη Βουλή για το συγκεκριμένο σχολείο, πιέζοντας όσο γίνεται την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για μόνιμες προσλήψεις και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, κάλεσαν τις οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτή την αγωνία για το μέλλον και την εκπαίδευση των παιδιών τους, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, να μην παραιτηθούν και να αγωνιστούν για:

-- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή. Να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε ανάγκη εκπαίδευσης, αποκατάστασης και περίθαλψης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

-- Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

-- Αμεση και γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ να κατευθύνονται για τη στήριξη και τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για επιδότηση των ΜΚΟ, που ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στοχεύουν στην παραπέρα αποδυνάμωση των όποιων δημόσιων δομών.

-- Κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει το κατάλληλο γι' αυτό σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ