Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιχείρηση παραπλάνησης του λαού για τα διόδια

Σε μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων επιδόθηκε χτες η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, εισηγούμενη στο Περιφερειακό Συμβούλιο να μην τοποθετηθούν νέα πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και να απομακρυνθούν τα ήδη εγκατεστημένα διόδια από την Αττική. Την ίδια ώρα ζητούσε να εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης που προωθεί η κυβέρνηση. Με το ψήφισμα που έφερε στο σώμα, ουσιαστικά συνεπικουρεί στην κυβερνητική προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, που χρυσοπληρώνει τους εθνικούς δρόμους και για να κατασκευαστούν και για να χρησιμοποιηθούν, προβάλλοντας έναν δήθεν δικαιότερο τρόπο υπολογισμού των διοδίων.

Το ζητούμενο να καταργηθούν τα διόδια παντού έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία, αφού επανέλαβε την αντίθεσή της στην τοποθέτηση των πλευρικών διοδίων, ζήτησε να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων και τα διόδια και να σταματήσουν οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον όσων παλεύουν για την κατάργηση των διοδίων. Στην τοποθέτησή της εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Αλ. Μπαλού έθεσε το ξεκάθαρο αίτημα για κατάργηση όλων των διοδίων, υπογραμμίζοντας το δικαίωμα για δωρεάν και ασφαλείς δρόμους. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση διευκολύνει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και με τα συνεχή μνημόνια φορολογεί το λαό. «Ολοι μαζί έχουν συμφωνήσει ότι στο όνομα της περιβόητης ανάπτυξης πρέπει ο λαός με το μισθό του, με την ανεργία του, με τη φορολογία, με τα διόδια, να πληρώνει το τίμημα».

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος είπε μεν ότι δεν θα τοποθετηθούν διόδια σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στέφανο, ωστόσο το 2018 θα εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης. Εκανε λόγο για δικαιολογημένη αγανάκτηση για τις συμβάσεις παραχώρησης, διεκδικώντας την ίδια ώρα τα εύσημα για τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους παραχωρησιούχους, που είχαν ως αποτέλεσμα κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες όπως ΑμεΑ και απαλλαγή από την καταβολή διοδίων στους κατοίκους Αχαρνών, Κηφισιάς, Διονύσου και όσων βρίσκονται στα όρια του δήμου Ωρωπού. Απαλλαγές, ωστόσο, που θα ισχύσουν εφόσον δεν υπάρχει εναλλακτικό οδικό δίκτυο, το οποίο, όπως είπε, θα κατασκευαστεί.

Σε γενικές γραμμές, τόσο η περιφερειακή αρχή, όσο και παρατάξεις του συμβουλίου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και ορισμένων λεγόμενων συλλογικοτήτων (που είχαν «συμπορευτεί» με τον ΣΥΡΙΖΑ τότε που εμφανιζόταν ότι ζητούσε την κατάργηση των διοδίων) της βορειοανατολικής Αττικής που παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εστίασαν σε μια διαχείριση του ζητήματος, χωρίς να θίγεται το κύριο, που είναι η κατάργηση των διοδίων παντού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επισπεύδουν τις διαδικασίες για τα ηλεκτρονικά διόδια(2018-01-24 00:00:00.0)
Ερώτηση για την απαράδεκτη πρόταση που γενικεύει την επιβολή διοδίων(2017-07-27 00:00:00.0)
Αθωώθηκαν κάτοικοι για συμμετοχή σε κινητοποίηση ενάντια στα διόδια(2016-01-09 00:00:00.0)
Από το «σκίσιμο» του μνημονίου στο ...«παραλάβαμε καμένη γη»(2014-12-12 00:00:00.0)
Ρυθμίσεις προς όφελος του κεφαλαίου στον κλάδο των κατασκευών(2011-02-10 00:00:00.0)
Οργανωμένη αντίδραση στο χαράτσι των διοδίων(2009-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ