Θα προβληθούν ταινίες μερικών σπουδαίων σκηνοθετών όπως: Βερτόφ, Αϊζενστάιν, Ρομ, Πουντόβκιν, Ντοβζένκο, οι οποίοι συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης στην ΕΣΣΔ μετά την Επανάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα για σήμερα έχει ως εξής:
«Ο Λένιν και ο χρόνος» του Λ. Κρίστη, στις 17.00.
Ντοκιμαντέρ του 1980, χρησιμοποιήθηκαν ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από το Κρατικό Αρχείο Κινηματογράφου, το Μουσείο της Επανάστασης και το Κρατικό Αρχείο του Λένινγκραντ.
«Ο Λένιν τον Οκτώβρη» των Μιχαήλ Ρομ - Ντιμίτρι Βασίλιεφ, στις 18.00.
Είναι η πρώτη σοβιετική ταινία, γυρισμένη το 1937, εξολοκλήρου αφιερωμένη στον ηγέτη της Ρωσικής Επανάστασης. Περιγράφει όλα τα γεγονότα που ακολούθησαν από την επιστροφή του Λένιν στη Ρωσία από τη Φιλανδία, μέχρι και τη νίκη της Επανάστασης.
Είναι η πρώτη φορά, στα χρονικά του Σοβιετικού κινηματογράφου, που μια μεγάλη ιστορική μορφή αποδιδόταν μέσα από την ερμηνεία ενός ηθοποιού. Ο Λένιν, που ερμηνεύεται εξαίρετα από τον Μπόρις Σιούκιν, παρουσιάζεται στη διάρκεια των πιο κρίσιμων στιγμών της Ιστορίας όπως η συνέλευση της Κεντρικής Επιτροπής και η επίθεση στα Χειμερινά Ανάκτορα.
«Β. Ι. Λένιν» του Α. Ζενιάκιν, στις 22.30.
Ντοκιμαντέρ του 1983, που γυρίστηκε στα μουσεία, σπίτια και γνωστά μέρη που έζησε ο Λένιν, και στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ιστορικά ντοκιμαντέρ και φωτογραφικό υλικό από το κεντρικό Κρατικό Αρχείο.
«Θύελλα στην Ασία» του Βσέβολοντ Πουντόβκιν, στις 23.00.
Ταινία του 1928. Ενας βοσκός στη Μογγολία γίνεται αντάρτης, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Ομως ένας στρατηγός τον ανακηρύσσει «απόγονο του Τζένγκις Χαν», προορίζοντάς τον για κυβερνήτη - ανδρείκελο. Εκείνος, όμως, επαναστατεί και προκαλεί «θύελλα» στην Ασία... Η ταινία ανήκει στην «τριλογία της συνειδητοποίησης» μαζί με τη «Μάνα» και το «Τέλος της Αγίας Πετρούπολης».