Τετάρτη 19 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν θέσεις σε ανέργους για τον «Μάκβεθ»

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 400 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή του «Μάκβεθ» του Βέρντι, στην Κεντρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», την Παρασκευή 21 Απρίλη, στις 7 μ.μ. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στα ταμεία του θεάτρου «Ολύμπια» (Ακαδημίας 59 / Τηλ. κέντρο: 210 3662100), την Πέμπτη 20 Απρίλη, από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

Ο «Μάκβεθ», η συναρπαστική όπερα του Τζουζέπε Βέρντι, είναι η πρώτη παραγωγή όπερας που θα παρουσιαστεί στη δοκιμαστική περίοδο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στις 23, 25, 27, 29 Απρίλη και 3 Μάη 2017, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και Ηλία Βουδούρη και σκηνοθεσία Λορέντσο Μαριάνι. Βασισμένη στην ομότιτλη τραγωδία του Σαίξπηρ, η σημαντικότερη νεανική όπερα του συνθέτη, μέσα από την έντονα δραματική μουσική της, προσφέρει σπάνια ψυχογραφήματα των βασικών ρόλων.

Στον «Μάκβεθ» ο Βέρντι υπερβαίνει το συμβατικό πλαίσιο της εποχής του, για να συνθέσει ένα έργο με θεατρική δύναμη και με χαρακτήρες που διαθέτουν πρωτόγνωρο ψυχολογικό βάθος και ένταση, ενώ με τη δεξιοτεχνική ενορχήστρωση επιτυγχάνει να σκιαγραφήσει θεαματικά τη βία, τη συνωμοσία, το θάνατο.

Το ρόλο του Μάκβεθ ερμηνεύει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ελληνας βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος, με εμφανίσεις στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ. Τη Λαίδη Μάκβεθ ερμηνεύει η Δήμητρα Θεοδοσίου, η οποία έχει διαπρέψει ως σπουδαία ερμηνεύτρια του βερντιανού ρεπερτορίου σε θέατρα από το Μιλάνο έως τη Ζυρίχη και από το Λονδίνο έως την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.

Μαζί τους οι μονωδοί της ΕΛΣ Πέτρος Μαγουλάς, Αντωνία Καλογήρου, Δημήτρης Πακσόγλου, Φίλιππος Δελλατόλας, Παύλος Σαμψάκης, Χρήστος Αμβράζης, Παύλος Μαρόπουλος, Βάσω Πετρόγιαννη, Φύλλη Γεωργιάδου, καθώς και μέλη του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Σκηνικά: Μαουρίτσιο Μπαλό. Κοστούμια: Σίλβια Αϋμονίνο. Χορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα. Σχεδιασμός φωτισμών: Λίνους Φέλμπομ. Επιμέλεια - προσαρμογή φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα. Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Λούσι Μακ Κίννον. Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Χορωδία και μέλη του Μπαλέτου της ΕΛΣ. Στα ιταλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ