Παρασκευή 14 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οχι σε κάθε αντιλαϊκό σενάριο για τη ναυπηγική βιομηχανία

Να απορρίψουν τα αντιλαϊκά σενάρια για τα ναυπηγεία που σερβίρουν η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που πλειοψηφεί στις διοικήσεις των Σωματείων, καλεί τους εργαζόμενους στη ναυπηγική βιομηχανία, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου νομού Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την ένταξή τους σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, το σπάσιμό τους σε δύο κομμάτια και την εκ νέου παράδοσή τους στο κεφάλαιο, το Συνδικάτο επισημαίνει ότι κυβέρνηση και ΕΕ «στηρίζουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων ντόπιων και ξένων και στη Ναυπηγική Βιομηχανία».

Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγική βιομηχανία, υπογραμμίζει, «καλούνται ακόμα μια φορά και από τη σημερινή κυβέρνηση να υποταχθούν στα σχέδια που επιβάλλουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και που είναι σε αντίθεση με τις λαϊκές ανάγκες (...). Οι επενδυτές στη Ναυπηγική Βιομηχανία δεν θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις ανάγκες τους. Τσάμπα εργάτες θέλουν, από το αίμα και τον ιδρώτα των μεταλλεργατών και την άγρια εκμετάλλευση θέλουν να θησαυρίσουν».

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι «έχουμε τα δικά μας συμφέροντα, τα εργατικά συμφέροντα. Εχουμε όφελος από την αγωνιστική δράση τώρα, άμεσα, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις για: Να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να επανέλθουν οι ΣΣΕ». Απευθύνει κάλεσμα να παλέψουν με το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ για «τα συμφέροντα των εργατών και των αναγκών του λαού για σύγχρονα και ασφαλή πλοία, για κατασκευή και επισκευή πλοίων, αλλά και κατασκευή και άλλων προϊόντων που μπορούν να ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό και να υπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες. Από τη συχνή συγκοινωνία με τα νησιά, από μεταφορά αγαθών, από τουριστική αναψυχή φτηνή και ποιοτική κλπ. Αυτήν την προοπτική να παλέψουμε να φέρουμε πιο κοντά. Την προοπτική που θα αποφασίζουν οι εργάτες χωρίς τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες (...) Σε αυτήν την οικονομία και εξουσία παλεύουμε για 100% κρατική Ναυπηγική Βιομηχανία. Αυτή η προοπτική εξασφαλίζει την εργατική ευημερία, να μην υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια οι εργάτες, την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ