Κυριακή 2 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Με το ΝΑΤΟ ακόμα και στο σκάκι!

Για πρώτη φορά φέτος, επί ημερών της «κυβέρνησης της αριστεράς», υπήρξε ελληνική συμμετοχή στο λεγόμενο «Σκακιστικό Πρωτάθλημα NATO». Πρόκειται για μια διοργάνωση που άρχισε το 1989 και φέτος πραγματοποιήθηκε από τις 26 Μάρτη έως τη 1 Απρίλη στην Ουγγαρία. Δηλαδή σε μια χώρα όπου η αντικομμουνιστική και αντιπροσφυγική υστερία της αντιδραστικής κυβέρνησής της έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η καθόλου τιμητική αυτή «πρώτη» για τη χώρα μας δεν είναι συμπτωματική. Γίνεται σε μια περίοδο που η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθούν την αναβάθμιση του ρόλου και της συμμετοχής της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και οδών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη μετατρέψει το Αιγαίο σε ΝΑΤΟική θάλασσα με πρόσχημα τη διαχείριση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, ενώ συμμετέχει ενεργά στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς ενάντια στη Ρωσία. Στήριξε με θέρμη τις εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενώ Ελληνες υπουργοί και αξιωματούχοι πηγαινοέρχονται στις ΗΠΑ προσφέροντας «γην και ύδωρ» για την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας.

Το «σκακιστικό πρωτάθλημα» είναι μέρος μιας γενικότερης επιχείρησης αναβάθμισης της ΝΑΤΟικής παρέμβασης με «κοινωνικές» εκδηλώσεις που αποσκοπούν στο φτιασίδωμα του αποκρουστικού προσώπου αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, τη συγκάλυψη και «νομιμοποίηση» των επιθετικών του σχεδίων, την «εξοικείωση» των λαών με την παρουσία και επικίνδυνη δράση του.

Η ελληνική συμμετοχή σε αυτό το «πρωτάθλημα» φέρει την πολιτική σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν είναι όμως άμοιρη ευθυνών και η διοίκηση της ΕΣΟ, αφού η ελληνική συμμετοχή σε αυτό το «πρωτάθλημα» γίνεται εξ ονόματός της και με την υπογραφή της. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός της ελληνικής συμμετοχής στο «σκακιστικό πρωτάθλημα» της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας δεν τιμά τις καλύτερες παραδόσεις του ελληνικού σκακιού που συχνά στήριξε - ως ΕΣΟ, σύλλογοι και παίκτες - αγώνες και εκδηλώσεις του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ