Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΞΑΝΘΗΣ
Αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης και η ελλιπής φύλαξη

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Παιδείας

Το πρόβλημα της ελλιπούς φύλαξης στη Φοιτητική Εστία της Ξάνθης ήρθε, για μια ακόμα φορά, στο προσκήνιο όταν, στις 24 Μάρτη, ένας οικότροφος έπεσε θύμα ληστείας στο χώρο των Εστιών, ενώ μια σειρά αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και παλαιότερα.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας πως από το 2015 έχουν γίνει μαζικές απολύσεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί καμία απολύτως λύση για το πρόβλημα της φύλαξης. Υπάρχει μόλις ένας φύλακας που, με ό,τι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά του, κάνει περίπολο σε ολόκληρη την Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης. «Οι απολύσεις αυτές οφείλονται στη μείωση κονδυλίων των πανεπιστημίων, ώστε να επιτευχθεί το "πολυπόθητο" πλεόνασμα, καθώς ο φετινός προϋπολογισμός βρίσκεται στα ίδια χαμηλά επίπεδα με πέρσι. Η υποχρηματοδότηση της Παιδείας, που οδηγεί από τεράστιες ελλείψεις σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας μέχρι και σε απολύσεις εργαζομένων, συμπεριλαμβάνεται στις κατευθύνσεις ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, στο πλαίσιο των οποίων όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και τώρα κινούνται πιστά», σημειώνουν οι βουλευτές Σ. Βαρδαλής και Γ. Δελής που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητώντας μέτρα, ώστε:

-- Να αυξηθεί η χρηματοδότηση όλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών, για μόρφωση, φοιτητική μέριμνα, βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

-- Να ικανοποιηθεί πλήρως η ανάγκη φοιτητών για επαρκή φύλαξη στους χώρους των φοιτητικών Εστιών, αλλά και όλων των πανεπιστημιακών χώρων, της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στην ευθύνη του κράτους χωρίς περικοπή ή αναδιανομή κάποιου κονδυλίου.

-- Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό φύλαξης με πλήρη δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή εργασία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την εργασία του.

-- Να υπάρχει επαρκής συντήρηση των κτιρίων των Εστιών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σπασμένες πόρτες και παράθυρα, αλλά και επαρκής φωτισμός σε όλους τους χώρους των Εστιών και του Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ