Σάββατο 1 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Βδομάδα δράσεων για μαζικούς μόνιμους διορισμούς

Σε βδομάδα δράσης 3-7 Απρίλη, με κινητοποιήσεις ανά διεύθυνση, συσκέψεις, δράσεις στα σχολεία, καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, απαιτώντας μόνιμους μαζικούς διορισμούς τώρα, λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Η Πρωτοβουλία χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής και Ειδικής Αγωγής και φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, στην κινητοποίηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σηματοδοτεί ουσιαστικά κάλυψη αναγκών της Ειδικής Αγωγής με εκπαιδευτικούς που «περισσεύουν», χωρίς τα απαραίτητα προσόντα. Με την ίδια τροπολογία, η κυβέρνηση ομολογούσε ότι δεν θα κάνει μόνιμους διορισμούς τουλάχιστον μέχρι το 2019. Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε και έθεσε σε διαβούλευση μέχρι τη Δευτέρα 3 Απρίλη το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τα κριτήρια πρόσληψης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

«Η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο και στην Εκπαίδευση, προσπαθεί με "παιδαγωγικά κριτήρια" να μας πείσει ότι είναι πρωτοποριακό ένας δάσκαλος να διδάσκει τα πάντα και οι τάξεις να έχουν μέγιστο αριθμό μαθητών τους 27! Αυτό είναι πισωγύρισμα! Ταυτόχρονα, λέει πως το εκπαιδευτικό προσωπικό που "περισσεύει" θα κάνει τα πάντα», σημειώνει η Πρωτοβουλία με αφορμή την κινητοποίηση και την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή.

«Απ' όλη αυτή την κατάσταση, βγαίνουμε όλοι χαμένοι, κανένας μας δεν κερδίζει από τη γενίκευση της αδιοριστίας - και ας λένε κάποιοι "καλοθελητές" ότι κάποιοι δικαιώνονται... Κανένας μας δεν δικαιώνεται με το να γυρίζει κάθε χρόνο την Ελλάδα, έχοντας συνεχώς άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον, καθώς και με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα κάθε χρόνο», σημειώνει η Πρωτοβουλία απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς και τονίζοντας πως «οι μεγαλύτεροι χαμένοι από την κατάσταση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας είναι οι ίδιοι οι μαθητές μας, που δεν ξέρουν αν θα έχουν δάσκαλο - καθηγητή, πότε θα έρθει, πόσες ώρες μαθημάτων θα έχουν χάσει ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και ο κατάλογος δεν έχει τέλος... Σε πιο επιβαρυμένη θέση βρίσκονται οι μαθητές μας στην Ειδική Αγωγή, που μέχρι να αναπτύξουν σχέση με τον εκπαιδευτικό εμείς απολυόμαστε!».

«Ολοι οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και τους μαθητές μας, να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά τα παιδιά και που η ελαστική εργασία δεν θα έχει καμία θέση. Ενα σχολείο που όλα τα παιδιά με αναπηρία θα βρίσκονται μέσα σε αυτό και όχι στο σπίτι τους», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ