Πέμπτη 30 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Με κινητοποίηση απαίτησαν μόνιμους διορισμούς

Συγκέντρωση χτες στη Βουλή από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, ενάντια στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές

Να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην Ειδική Αγωγή, συνεχίζοντας το καθεστώς της αδιοριστίας, απαίτησαν μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και φοιτητές. Συγκεντρώθηκαν στη 1 περίπου το μεσημέρι στο Σύνταγμα και πορεύτηκαν στη Βουλή, όπου διαδήλωναν την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο έχει ενταχθεί η επίμαχη τροπολογία. Με αυτήν, αφού ομολογείται ότι μόνιμοι διορισμοί «είναι αδύνατον» να υπάρξουν τουλάχιστον μέχρι το 2019, παγιώνονται όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν τα τελευταία χρόνια με αρνητικές συνέπειες στην Ειδική Αγωγή και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού που εργάζεται σε αυτή.

Εκπαιδευτικοί από μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία της Αττικής, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι που εργάζονται στη Γενική και στην Ειδική Αγωγή, φοιτητές του Συλλόγου Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής που έφτασαν από το Βόλο, με τα συνθήματά τους απαίτησαν να αποσυρθεί η τροπολογία που εντείνει την υποβάθμιση και στρέφεται ενάντια στο μορφωτικό δικαίωμα των παιδιών και το δικαίωμα των εκπαιδευτικών σε μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ζήτησαν να στελεχωθούν τα σχολεία ώστε να καλύπτονται οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή όπου είναι αναγκαίο να είναι σταθεροί οι εκπαιδευτικοί, καταγγέλλοντας παράλληλα την πολιτική της αδιοριστίας, ενώνοντας τις φωνές στο σύνθημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς.


Χαιρετισμό στην κινητοποίηση απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Βαρδαλής. Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε πως το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση της διάταξης που - στο πλαίσιο της μετακίνησης του πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο έχει προέλθει τεχνητά από κυβερνητικές αποφάσεις και της πολιτικής των περικοπών - μετακινεί εκπαιδευτικούς χωρίς τα απαραίτητα προσόντα στην Ειδική Αγωγή. Δήλωσε πως το Κόμμα θα βρίσκεται στο πλευρό τους εντός και εκτός Βουλής, τονίζοντας πως ο αγώνας των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτός που θα επιβάλει λύσεις προς όφελός τους.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, στον οποίο ανέπτυξε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και, όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση, απάντησε πως θα τα διαβιβάσει.

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων και από πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής, που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα την εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών με αυτές των μόνιμων εκπαιδευτικών. Συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματεία του υπουργείου, ο οποίος σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη συνάντηση, δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας. Είπε πως εξετάζονται μια σειρά ζητήματα, όμως καμία δέσμευση δεν έλαβαν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Οπως επισήμαναν, φάνηκε πως η κυβέρνηση ξέρει καλά να περνά τροπολογίες που καταδικάζουν στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ αρνείται ρυθμίσεις που δίνουν τέλος στην αδικία.

Με επίκεντρο τα ίδια αιτήματα και τις ίδιες ανάγκες, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κινητοποιήθηκαν χτες και στη Θεσσαλονίκη, με πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε έξω από το ΙΚΑ.

  • Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς του χώρου αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΟΕ, σε εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή και τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ