Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σχετικά με τις εξελίξεις στη διαδικασία για τις αρχαιρεσίες

Την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ) να μη γίνει δεκτό χρυσαυγίτικο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του σωματείου στις 30 Μάρτη αρνούνται να εφαρμόσουν τα περισσότερα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, τα οποία ωστόσο εκλέχθηκαν από την ίδια Γενική Συνέλευση και ενώ γνώριζαν ότι η απόφασή της ήταν δεσμευτική.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 15/3. Από την επομένη κιόλας, μέλη της εφορευτικής επιτροπής που προτάθηκαν και εκπροσωπούσαν παρατάξεις του ΣΕΔΘ, άρχισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους γιατί, όπως ισχυρίζονταν, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, παραιτήθηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που είχαν υποδειχθεί και εκπροσωπούσαν τις παρατάξεις «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ, και την παράταξη ΑΕΚ (ΛΑΕ - ΣΥΡΙΖΑ). Το μοναδικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής που δεν παραιτήθηκε και θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τις εκλογές είναι ο εργαζόμενος που προτάθηκε από τη ΔΑΣ.

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Στην πράξη φαίνεται ποιοι πιστεύουν πραγματικά ό,τι ψηφίζουν, παλεύουν να υλοποιηθεί και δεν τα διπλώνουν στα δύσκολα».

Η ΔΑΣ καταγγέλλει τις παρατάξεις «Δύναμη Ενότητας» και ΑΔΗΚ, σημειώνοντας ότι «για ακόμη μία φορά ταυτίστηκαν και ακολούθησαν την προσφιλή τους τακτική: "Ψηφίζουμε αλλά δεν το εφαρμόζουμε". Το ίδιο έκαναν το περασμένο διάστημα όταν αποφασίζονταν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική της διοίκησης Μπουτάρη και για άλλα ζητήματα. Αν δεν συμφωνούσαν, ας ψήφιζαν να συμμετέχουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Υποκριτικά δεν το έκαναν γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις». Αντίστοιχα καταγγέλλει και την παράταξη ΑΕΚ, η οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση της πίσω από δικαιολογίες του τύπου «κάναμε ατυχή επιλογή για την εφορευτική επιτροπή».

«Τα μέλη της ΔΑΣ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε καμία παράταξη να μην εκμεταλλευτεί τα γεγονότα και να οδηγήσει το σωματείο σε ακόμα μεγαλύτερη αδράνεια από αυτή που το έχουν οδηγήσει "Δύναμη Ενότητας" και ΑΔΗΚ. Για το αντίθετο παλεύουμε. Ούτε τη χάρη θα κάνουμε στους φασίστες να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις των μελών του σωματείου και να γίνει ο ΣΕΔΘ το όχημα για την είσοδο των χρυσαυγιτών στα σωματεία των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ