Τετάρτη 22 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα και για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Συμβασιούχοι από διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικού αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά έστειλαν, με τις χτεσινές κινητοποιήσεις τους, οι συμβασιούχοι παρατασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους.

Στη Θεσσαλονίκη, συμβασιούχοι από διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου αντάμωσαν συμβασιούχοι από δήμους της Θεσσαλονίκης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνάδελφοί τους που ξεκίνησαν από χιλιόμετρα μακριά (από το Κιλκίς, τη Σιθωνία και την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας), για να δώσουν το «παρών» στο αγωνιστικό ραντεβού. Συμμετείχαν επίσης συμβασιούχοι από τη Ροδόπη, που το πρωί πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Κομοτηνή.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν συνάδελφοί τους που δεν είναι απλήρωτοι, αλλά ενισχύουν τον αγώνα τους.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, η Κλεοπάτρα Χοροζίδη, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική που έχει μετατρέψει την πληρωμή των συμβασιούχων σε «μπαλάκι» μεταξύ κυβέρνησης, Ελεγκτικού Συνεδρίου και δημάρχων. Κατήγγειλε τις απολύσεις των συμβασιούχων από το δήμο Κασσάνδρας και από τον ΦΟΔΣΑ, γιατί ο δήμαρχος και η διοίκηση του Φορέα αποφάσισαν να μην εφαρμόσουν το νόμο και γιατί οι αρμόδιες αρχές τούς αφήνουν να το πράττουν. Κατήγγειλε επίσης την πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που ξαφνικά θυμήθηκε χτες τους συμβασιούχους και ενώ γνώριζε για την απογευματινή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, κήρυξε πρωινή στάση εργασίας, ουσιαστικά για να υπονομεύσει την κινητοποίηση.

«Τη δύναμη την έχουμε στα χέρια μας, φτάνει να πιστέψουμε σε αυτήν, φτάνει να πιστέψουμε σ' εμάς. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική τους. Σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνουμε ότι καθημερινά θα είμαστε στους δρόμους, θα παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε και θα νικήσουμε», είπε.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, με συνθήματα όπως «Οι συμβασιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι, με τα Σωματεία ενότητα και πάλη», «Πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «Σταθερή δουλειά ζητά η εργατιά».

Οι συμβασιούχοι απαιτούν: Πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Μετά τη λήξη της σύμβασης, στο τέλος του χρόνου, μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να παρθούν πίσω τώρα οι απολύσεις των συμβασιούχων από τον ΦΟΔΣΑ και τους δήμους.

Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε επίσης κινητοποίηση συμβασιούχων και εργολαβικών εργαζομένων στην Κομοτηνή. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο και μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κομοτηνής που παλεύουν να παραμείνουν στη δουλειά και να μην απολυθούν. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ροδόπης και από το Σύλλογο Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ).

Στη Λάρισα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας για τους απλήρωτους συμβασιούχους οργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Λάρισας.

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε», ισχυρίζεται η κυβέρνηση!

Στην Αθήνα, εξάλλου, χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και του γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη, ο οποίος για το ζήτημα της μη καταβολής των μισθών στους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους αρκέστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν θεσμικά δυνατό!

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ έθεσε επιπλέον το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Και σε αυτό ο εκπρόσωπος του υπουργείου δεν ανέλαβε καμία δέσμευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ