Παρασκευή 17 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρεσιτάλ πιάνου από τον Ούβε Μάτσκε

Ρεσιτάλ πιάνου με έργα των αγαπημένων του συνθετών, Σούμπερτ και Μπραμς, δίνει την Τρίτη 21 Μάρτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»), ο σπουδαίος πιανίστας Ούβε Μάτσκε.

Εβδομήντα χρόνια χωρίζουν την αισιόδοξη και ορμητική «Φαντασία του Οδοιπόρου» του νεαρού Σούμπερτ - που σύμφωνα με τον Ούβε Μάτσκε αποτέλεσε την κεντρική ιδέα στο χτίσιμο του προγράμματός του - από τις γεμάτες λυρισμό «Φαντασίες, έργο 116» του ώριμου Μπραμς, μεγάλου θαυμαστή της ιδιοφυΐας του Σούμπερτ. Ο Ούβε Μάτσκε μάς προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στο ρομαντικό πιάνο και τη Βιέννη του 19ου αιώνα, με Φραντς Σούμπερτ: Από τις «4 Impromptus D 899, έργο 90», αρ. 1 & 2 & «Φαντασία D 760 (του Οδοιπόρου)» και Γιοχάνες Μπραμς: «Σκέρτσο, έργο 4» & «Φαντασίες, έργο 116».

Φέτος συμπληρώνονται 220 χρόνια από τη γέννηση του Σούμπερτ και 120 χρόνια από τον θάνατο του Μπραμς. Παράλληλα με αυτές τις επετείους, ο πιανίστας και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ούβε Μάτσκε, συμπληρώνει σε λίγες μέρες τριάντα χρόνια από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα και έμεινε πια μόνιμα στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό μοιράζεται αγαπημένα του έργα, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στο κοινό που όλα αυτά τα χρόνια του προσέφερε την προσοχή και την αγάπη του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ