Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Η γνωστή κριτική από τη σκοπιά του κεφαλαίου

Απολογισμό του πρόσφατου ταξιδιού Μητσοτάκη στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με Μέρκελ, Σόιμπλε και Γερμανούς επιχειρηματίες, έκανε χτες σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «παρουσίασε το πρόγραμμά του για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων», ξεκαθαρίζοντας πως «η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης και είναι αδιαπραγμάτευτη, απορρίπτοντας σενάρια που διακινούνται από κάποιους - και εντός της χώρας - για επιστροφή στη δραχμή».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ στηλίτευσε την κυβέρνηση ότι στελέχη της «με αντιφατικές δηλώσεις, μνημεία ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, οδηγούσαν και οδηγούν τη χώρα στην αβεβαιότητα, την αποτυχία και άρα στην ήττα», με αφορμή το γεγονός ότι αργοπορεί το κλείσιμο της β' «αξιολόγησης».

Ως προς αυτό και ερωτηθείς για τη στάση του κόμματος στην περίπτωση που δεν κλείσει η «αξιολόγηση» την ερχόμενη Δευτέρα, υπενθύμισε το «συνταγματικό καθήκον» της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί έλεγχο στα κυβερνητικά πεπραγμένα, στέλνοντας δηλαδή εκ νέου μήνυμα για την «υπεύθυνη» - για τα συμφέροντα του κεφαλαίου - στάση, που κρατάνε και σήμερα ως αντιπολίτευση και πιθανόν αύριο στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης. Εκανε, δε, λόγο για σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρει η ΝΔ, επιφυλάχθηκε όμως να τις εξειδικεύσει μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών του Eurogroup της 20/2.

Η αναφορά του αυτή, πάντως, όπως εκτιμούν κύκλοι παραπέμπει σε κατάθεση πρότασης μομφής ή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, η τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, είχε δηλώσει ότι θα έπρεπε να έχει ποινικοποιηθεί το χάσιμο χρόνου στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ