Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Σταφέτου

Εγκαίνια κάνει την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ., στην γκαλερί The Black Duck (Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα, τηλ. 210 3234760), η έκθεση ζωγραφικής του Στέλιου Σταφέτου. Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Φλεβάρη, θα λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο στις 13.00 - 22.00 και την Κυριακή στις 19.00 - 22.00.

Ο Στέλιος Σταφέτος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με καθηγητές τους Δ. Μυταρά και Δ. Κοκκινίδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ισπανία (Μαδρίτη) στη Facultad de Bellas Artes «San Fernado» Universidad Complutense de Madrid, στο εργαστήριο ζωγραφικής του Manuel Mendez Sanchez.

Εχει παρουσιάσει το έργο του σε 12 ατομικές εκθέσεις, Ισπανία, Ελλάδα, και σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων σε Ελλάδα & εξωτερικό. Ακόμη έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις του ΕΕΤΕ, σε εκθέσεις της ΕΕΔΥΕ για την ειρήνη, εκθέσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», του ΚΚΕ και συμμετέχει στις ομαδικές εκθέσεις «Ανθρωποι - Χρώμα - Σίδερο» μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Οπως λέει η ιστορικός Τέχνης Μαρία Φανουρία-Βλάχου για τη δουλειά του: «Σε μία κοινωνία όπου η τέχνη λειτουργεί σαν ναρκωτικό, απέναντι στη σκληρή καθημερινότητα που ζούμε, υπάρχουν καλλιτέχνες που τολμούν και προσπαθούν να αλλάξουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Ο Στέλιος Σταφέτος έχοντας κατακτήσει να δίνει μορφή που συνδιαλέγεται με το περιεχόμενο στα έργα του, προσπαθώντας να αποτυπώσει τις σκέψεις του για την κοινωνία στον καμβά, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα οικείο. Οι πίνακές του, με εξπρεσιονιστικές και σουρεαλιστικές επιρροές, αντανακλούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω των αντιθέσεων, την πραγματικότητα και έχουν την ικανότητα να πλημμυρίζουν το μυαλό και τις αισθήσεις, με μία απίστευτη γκάμα συναισθημάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ