Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Από τα παιδιά του φροντιστηρίου αλληλεγγύης

Με μια πολύ αξιόλογη δράση, το φροντιστήριο αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου - Δραπετσώνας έδωσε το «παρών» στην κοπή της πίτας του παραρτήματος Κερατσινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Το παράρτημα έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την περασμένη Κυριακή, μέσα στο κατάμεστο θέατρο «Α. Σαμαράκης», που πλημμύρισε με συγκίνηση όταν έσμιξαν οι αγωνιστές με τα άσπρα μαλλιά, οι συγγενείς των «απόντων» και η νέα γενιά.

Μαθητές των σχολείων με τραγούδια - ποιήματα - ζωγραφική τίμησαν τους ήρωες της Ηλεκτρικής, τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού, τους ΕΑΜίτες και ΕΠΟΝίτες.

Το φροντιστήριο αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου - Δραπετσώνας, θέλοντας να τιμήσει την ΕΠΟΝ, πήρε μέρος στην εκδήλωση, με 20 μαθητές. Παρουσιάστηκαν τρία αντάρτικα τραγούδια και η «Μπαλάντα του κυρ-Μέντιου» από την ορχήστρα του φροντιστηρίου. Παράλληλα, στη σκηνή παιδιά-μαθητές παρουσίασαν τέσσερα δρώμενα ανάλογα με τα τραγούδια. Εκλεισαν με σημερινά συνθήματα - διεκδικήσεις που αφορούσαν: τον πόλεμο, την Υγεία, την Παιδεία, τα αντιλαϊκά μέτρα, τα προσφυγόπουλα και μια υπόσχεση... συνεχίζουμε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ