Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΕ
Να σταματήσει η δίωξη του Κ. Πελετίδη

Να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων, Κ. Πελετίδη, και να αναλάβουν στην κατεύθυνση αυτή ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το θέμα έθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, καλώντας το Σώμα να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο και να ζητήσει να σταματήσει η δίωξη.

Χαρακτηριστικά στο ψήφισμα σημειώνεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αναφορικά με την παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στις 13 Φλεβάρη, ο οποίος διώκεται ύστερα από μήνυση τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και δικάζεται γιατί, υλοποιώντας και αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, δεν διευκόλυνε δράσεις της οργάνωσης, θεωρεί ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος. Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά ομόφωνα να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου Πατρέων καθώς και να αναλάβουν προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ