Τετάρτη 1 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Καταγγέλλουν απειλές από διεύθυνση ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ προς εκλεγμένο στο Μαθητικό Συμβούλιο

Τα σωματεία αναφέρουν ότι ο εκλεγμένος μαθητής απειλήθηκε με τριήμερη αποβολή, επειδή ζήτησε τον κανονισμό και το καταστατικό του Συλλόγου μαθητών

Απειλές από τη διεύθυνση της ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό Ευβοίας για τριήμερη αποβολή σε βάρος σπουδαστή, εκλεγμένου μέλους του 7μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και μέλους του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, επειδή ζήτησε τον κανονισμό και το καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου των μαθητών της σχολής, καταγγέλλουν με ψήφισμά τους δεκάδες σωματεία και φορείς της Εύβοιας.

«Η απειλή της 3ήμερης αποβολής είναι συμπεριφορά αυταρχική και εκδικητική», υπογραμμίζουν, ενώ επίσης καταγγέλλουν ότι με αντίστοιχο τρόπο αντιμετώπισε η διεύθυνση της σχολής τις παρεμβάσεις των σωματείων που ακολούθησαν, τόσο την ίδια μέρα που σημειώθηκε το περιστατικό, όσο και χτες που κλιμάκιο των σωματείων μοίρασε το ψήφισμα στους σπουδαστές και τους καθηγητές της σχολής. Η διεύθυνση αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία των σωματείων, ενώ τους δήλωσε πως «απαγορεύεται» να βρίσκονται στο χώρο της σχολής.

Την καταγγελία συνυπογράφουν οι εξής φορείς: Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, Σωματεία Τροφίμων - Ποτών, Μετάλλου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Τσιμέντων Χαλκίδας, «Νηρέα», «Κελαϊδίτη ΑΕ», «Ζούρα», Ρητινοκαλλιεργητών, ΟΤΑ Β. Εύβοιας, Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Οικοδόμων Λουτρών, Νοσοκομείου Κύμης, «Αιγίς», Μετάλλου Βοιωτίας, Χημικής Βιομηχανίας, η ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο Σύλλογος Δασκάλων Χαλκίδας, τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Εύβοιας και Καρύστου, ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ και η Ενωση Γονέων Χαλκίδας.

Στο κοινό τους ψήφισμα τα σωματεία επισημαίνουν πως «την ίδια στιγμή που εμποδίζεται η δράση των σωματείων στη σχολή και ρίχνει αποβολές σε όσους αγωνίζονται, η διεύθυνση κάνει τα στραβά μάτια σε φασιστικές πρακτικές άλλων σπουδαστών που εκπροσωπούνται στο 7μελές συμβούλιο και έχουν φτάσει στο σημείο να σκίζουν ανακοινώσεις των σωματείων που καλούσαν σε οργάνωση του αγώνα και κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να καλούν τους σπουδαστές να μη διεκδικούν, να υπονομεύουν τη συλλογική δράση μέσα στη σχολή».

Τα σωματεία απαιτούν από την κυβέρνηση, τη διοίκηση του οργανισμού και τη διεύθυνση της σχολής, να εξασφαλιστεί η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μέσα στις σχολές. «Οι σημερινοί σπουδαστές είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι και έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να επιλέξουν το δρόμο της συλλογικής οργανωμένης δράσης για να τα διεκδικήσουν», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ

Παρέμβαση στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ με αφορμή το περιστατικό έγινε από τον Θανάση Γκώγκο, μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ και εκπρόσωπο των εργαζομένων με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Με την παρέμβασή του ζήτησε να διερευνηθεί το θέμα και να παρθούν μέτρα για να ανακληθεί η αποβολή, τονίζοντας την ανάγκη να μη μετατραπούν οι σχολές με την ανοχή των διευθυντών σε κυψέλες φασιστικών απόψεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ