Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Διπλή διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μια ακόμη σπουδαία διεθνής επιτυχία ήρθε για την ελληνική ιστιοπλοΐα, αυτή τη φορά στη σειρά των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Βασιλεία Καραχάλιου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα σκάφη τύπου ράντιαλ και το δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή το χάλκινο στα 470.

Στα ράντιαλ η Μαρία Καραχάλιου έδωσε συναρπαστική μάχη για την πρωτιά με τη Βελγίδα Εβι Βαν Ακερ, με την Ελληνίδα ιστιοπλόο να είναι καλύτερη της αντιπάλου της στις δυο τελευταίες ιστιοδρομίες, όπου, καταλαμβάνοντας μια 1η και μια 2η θέση έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου με 28 βαθμούς ποινής, έναντι 46 της Ακερ. Στην τρίτη θέση ηταν η Γαλλίδα Ματίλντε Ντε Κερανγκάτ με 69β ποινής.

Στα σκάφη 470 το δίδυμο των Μάντη-Καγιαλή, αν και μπήκε στην τελευταία ιστιοδρομία ως 2ο, η 7η θέση που πήρε στην τελευταία κούρσα (λόγω προβλημάτων από τις καιρικές συνθήκες) τους έριξε τελικά στο τρίτο σκαλοπάτι της γενικής βαθμολογίας με 69β ποινής. Την πρώτη θέση κράτησαν οι περσινοί νικητές, Αμερικανοί Μακνέι-Χιουζ, ενώ το αργυρό μετάλλιο πήραν οι Ιάπωνες Ισοζάκι-Τακαγιανάγκι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ