Τρίτη 31 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Οργανώνουν τον αγώνα για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με το Εθνικό

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, και της διοίκησης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΣΕΗ, με ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής: «Η συνάντηση επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας, ότι το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με το Εθνικό Θέατρο είναι πολιτικό, εντάσσεται στην προσπάθεια που γίνεται το Εθνικό Θέατρο να λειτουργεί με όρους επιχειρηματικούς, με όρους ανταποδοτικούς με ό,τι συνεπάγεται για τις εργασιακές σχέσεις των ηθοποιών και συνολικά των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτό και σε αντίστοιχους φορείς».

«Η περίπτωση του Εθνικού Θεάτρου δείχνει ανάγλυφα τι εννοεί η κυβέρνηση με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όταν: 1. Για έναν φορέα που έχει η ίδια η κυβέρνηση την ευθύνη μέσω του αντίστοιχου υπουργείου Πολιτισμού, δεν θέλει να πάρει εδώ και 3 μήνες την ευθύνη της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ηθοποιών και συνολικά των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου που είναι και αυτοί σε αντίστοιχη κατάσταση. 2. Από τη μια, η υπουργός δηλώνει άγνοια για την κατάσταση στο Εθνικό και ζητάει χρόνο και από την άλλη χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία έως και τις ίδιες ακριβώς λέξεις με αυτές που μας είχε πει η διοίκηση την προηγούμενη κιόλας μέρα. 3. Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού που έχει εργαστεί πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια στο Εθνικό, δηλώνει άγνοια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπήρχαν σε αυτό. 4. Το Εθνικό Θέατρο βγαίνει με πλεονασματικό προϋπολογισμό, καταπατώντας μεταξύ άλλων τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ηθοποιών και η υπουργός το αναγνωρίζει ως αναγκαίο και λογικό».

Και καταλήγει η ανακοίνωση «Οι μόνοι που έχουμε συμφέρον να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση τις πραγματικές ανάγκες είμαστε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και με βάση αυτές μας τις ανάγκες δεν διεκδικούμε μόνο αυτά που μας πήρανε αλλά ακόμα περισσότερα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org