Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ηχηρό φινάλε πρόκρισης για ΠΑΟΚ

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του FIBA Champions League, καθώς κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση από τον 3ο όμιλο. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε χτες στην Λετονία της Βενσίπλς με 84-54, πραγματοποιώντας την πλέον πειστική ευρωπαϊκή του εμφάνιση. Ετσι ο ΠΑΟΚ, φτάνοντας σε συνολικό απολογισμό 7 νίκες - 7 ήττες, προκρίθηκε ως 4ος από τον όμιλό του χωρίς να χρειάζονται ευνοϊκά σενάρια των άλλων ομίλων, όπως θα συνέβαινε σε περίπτωση ήττας χτες.

Για τη 2η θέση η ΑΕΚ

Τη νίκη που θα ισοδυναμεί με την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 5ο όμιλο θέλει σήμερα η ΑΕΚ με αντίπαλο την Ζιελόνα Γκόρα στο ΟΑΚΑ (19.00 Novasports 2) για την 14η αγωνιστική. Σε περίπτωση επιτυχίας η ΑΕΚ ειναι οριστικά δεύτερη, ό,τι και να κάνουν οι συγκάτοικοί της στο δεύτερο «σκαλοπάτι» αυτήν τη στιγμή, Παρτιζάν Βελιγραδίου και Λούντβιγκσμπουργκ, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία. Από κει και πέρα οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να ευελπιστούν και σε βολικό συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να δουν αν θα υπάγονται στις 3 καλύτερες δεύτερες των 5 ομίλων που θα πάρουν απευθείας την πρόκριση στους 16 του θεσμού. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποχρεωθούν να παίξουν εξτρά αγώνα (φάση των 24).

  • Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ο Αρης, που έχει ήδη προκριθεί ως 4ος στον 1ο όμιλο, θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την πρώτη ομάδα του ομίλου του, Μονακό (21.00 Novaports 3).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ