Τρίτη 24 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καταγγέλλει κλιμάκωση της επίθεσης από την εργοδοσία της «ALUMIL»

Τις παράνομες διευθετήσεις του χρόνου εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία της «ALUMIL» στο εργοστάσιό της στη ΒΙΠΕ του Κιλκίς, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τα Σάββατα και τις Κυριακές, με όρους απλήρωτης ή χαμηλότερα από τα νόμιμα αμοιβόμενης εργασίας, καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.

Με μαζική εξόρμηση που πραγματοποίησε την Κυριακή έξω από το εργοστάσιο, κάλεσε τους εργαζόμενους να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους αυτές τις πρακτικές, να συσπειρωθούν στην Επιτροπή Αγώνα και να παλέψουν ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.

Τις επόμενες μέρες, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι την Κυριακή δεν χτυπούσαν κάρτα, αλλά έδιναν στην κεντρική είσοδο το όνομά τους για να φανεί η παρουσία τους, όπως και ότι τις μέρες του χιονιά οι εργαζόμενοι τις χρεώθηκαν με κανονικές άδειες ή άδειες άνευ αποδοχών.

Οπως καταγγέλλει, μάλιστα, «το πρόσχημα της εργοδοσίας είναι η αναπλήρωση των χαμένων εργατοωρών λόγω των καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν μέχρι και σήμερα στους χώρους παραγωγής, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούνε ούτε τα μηχανήματα. Αιτία είναι πως οι χώροι παραγωγής δεν θερμαίνονται κεντρικά, παρά μόνο με κάποιες θερμάστρες και άλλου τέτοιου είδους μέσα. Δηλαδή, δεν φτάνει που παραβιάζονται βασικά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, με τους εργαζόμενους να ξεπαγιάζουν σε απάνθρωπες συνθήκες μέρα - νύχτα για να βγει η παραγωγή, τώρα η εργοδοσία τούς χρεώνει και τις άσχημες καιρικές συνθήκες!».

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου απαιτεί: Να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι για το χρονικό διάστημα της εργασίας τους. Να καταβληθούν όλες οι αμοιβές για τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης. Αμεσα να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Θέρμανση τώρα στους χώρους παραγωγής.

«Πέρασαν μόνο λίγοι μήνες από τις δεκάδες απολύσεις που έκανε η εταιρεία», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου, «τότε επισημαίναμε πως η "ALUMIL" είναι ακόμα ένα παράδειγμα επιχείρισης που για χρόνια γιγαντώθηκε και επεκτάθηκε ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενούς της και τώρα πλέον σταθερά επιδιώκει να έχει εργαζόμενους - λάστιχο που θα τους εκμεταλλεύεται σαν σύγχρονους σκλάβους. Η επιβεβαίωση αυτής της πικρής αλήθειας δυστυχώς ήρθε για ακόμα μια φορά. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι τεράστιες για την απλόχερη στήριξη που παρέχει στους εργοδότες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασίες για τις 28/4 και στη Θεσσαλονίκη(2020-04-23 00:00:00.0)
Κάτεργα οι χώροι δουλειάς με ευθύνη εργοδοσίας - κυβέρνησης(2019-04-11 00:00:00.0)
Μέρα δράσης για τη ζωή και την υγεία των εργατών(2018-04-25 00:00:00.0)
Αύριο η μέρα δράσης για τη ζωή και την υγεία των εργατών(2018-04-24 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας μπροστά στη μέρα δράσης για την προστασία της υγείας στη δουλειά(2018-04-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ