Σάββατο 21 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ - ΚΑΤΑΡ 2022
Αλλος ένας νεκρός εργάτης στα έργα

Ενας ακόμη εργάτης έχασε τη ζωή του στα έργα για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ μεγαλώνοντας κι άλλο τη λίστα με θανάτους εργατών στη συγκεκριμένη χώρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων οφείλονται στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πρόκειται για 40χρονο Βρετανό που εργαζόταν στα έργα ανακαίνισης του Εθνικού Σταδίου του Κατάρ «Khalifa», ωστόσο δεν υπήρξε ενημέρωση για τις συνθήκες του περιστατικού. Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται ότι «εν ευθέτω χρόνω θα γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες μετά από έρευνα που θα διεξαχθεί».

Ελλειψη μέτρων ασφάλειας, συνθήκες διαβίωσης που θυμίζουν σκλαβιά, απειλές από μεγαλοεργολάβους και πολυεθνικές είναι μόνο μερικά από όσα βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα έργα της συγκεκριμένης διοργάνωσης, με την πλειοψηφία τους να είναι ξένοι, προερχόμενοι από χώρες της Ασίας. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος οι ξένοι εργάτες τυγχάνουν μεγαλύτερης εκμετάλλευσης από τους υπεύθυνους αφού έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις που αφορούν παρακράτηση διαβατηρίων και εγγράφων, απειλές για απέλαση κ.λπ.

Σημειώνεται ότι παρά τον μεγάλο αριθμό νεκρών εργατών και τις πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει, η FIFA, διοργανώτρια αρχή του Μουντιάλ, έχει αποφύγει μέχρι τώρα να πάρει σαφή θέση και κυρίως μέτρα για την κατάσταση. Κυρίως επιφανειακά έχουν αντιμετωπίσει το όλο θέμα και οι αρμόδιες αρχές του Κατάρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ