Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Οχι στην απληρωσιά και τα «δουλεμπορικά»

Κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους στην «Ιρις Εκτυπωτική»

Τα αιτήματα να μπει τέλος στις καθυστερήσεις πληρωμών και να μονιμοποιηθούν όλοι οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Ιρις Εκτυπωτική», προβάλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, καλώντας τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, από κοινού με το σωματείο.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται ότι «η εργοδοσία της εταιρίας "Ιρις Εκτυπωτική", με τις καθυστερήσεις πληρωμών που έχουν φτάσει αρκετούς μήνες, έχει φέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες ανέχειας. Με τον πιο ζωντανό τρόπο αποδεικνύεται πως το μέτρο της περικοπής επιδομάτων ή των ατομικών συμβάσεων, στο όνομα του "να σωθεί η εταιρεία" δεν ήταν αρκετό. Τώρα που τους άνοιξε η όρεξη, ζητάνε και άλλες θυσίες. Κρατώντας τη μισθοδοσία ως άτοκο δάνειο από τους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί».

Οι εξελίξεις στον κλάδο με το κλείσιμο εντύπων, επισημαίνει, «αποτελούν μέρος γενικότερων εξελίξεων στον Τύπο, που ακολουθώντας την αναδιάταξη στα Τηλεοπτικά Μέσα, πρόκειται να δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Αντίστοιχα σχέδια επεξεργάζεται αυτές τις μέρες ο ΔΟΛ και κατ' επέκταση θα επηρεαστεί και το τυπογραφείο που τυπώνει τα παραπάνω έντυπα. Οι εργοδότες του κλάδου κάνουν τα σχέδιά τους με στόχο να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους σε αυτόν ή σε άλλον κλάδο. Είναι σαφές ότι όχι απλά αδιαφορούν για τις συνέπειες στις ζωές των συναδέλφων, αλλά είναι διατεθειμένοι να αξιοποιήσουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που απλόχερα τους παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, απολύσεις, δουλεμπορικά γραφεία, μειώσεις και καθυστερήσεις πληρωμών».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην ανέχονται την απλήρωτη εργασία, να βγάλουν συμπεράσματα και να αγωνιστούν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη δικαιώματα για όλους, να απαιτήσουν την κατάργηση των «γραφείων ενοικίασης εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ