Παρασκευή 13 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Θρασύτατη επίθεση εργοδότη μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας

Κατά τη διάρκεια τριμερούς, απείλησε με απόλυση εργαζόμενο που τον κατήγγειλε για τη μη καταβολή δώρου και χειροδίκησε ενάντια σε συνδικαλίστρια που τον υπερασπίστηκε!

Για άνανδρη χειροδικία σε βάρος συνδικαλίστριας, και μάλιστα μέσα στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, εργοδότη, εκπρόσωπο της αλυσίδας πρατηρίων υγρών καυσίμων «Μαυράκης».

Η εργοδοσία είχε κληθεί χτες σε τριμερή, μετά από καταγγελία υπαλλήλου της για τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το σωματείο, η συγκεκριμένη επιχείρηση συστηματικά δεν καταβάλει δώρα και επιδόματα, ενώ «σε μερικές περιπτώσεις επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι τα παρέλαβαν».

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς, ο εργοδότης στάθηκε «ερειστικός και έτοιμος για καβγά» από την αρχή, καταγγέλλει το σωματείο, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει με απόλυση τον εργαζόμενο που έκανε την καταγγελία και όποιον άλλον τον ακολουθήσει. Στο άκουσμα των απειλών, η εκπρόσωπος του Σωματείου επισήμανε ότι κάτι τέτοιο παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οταν ο εργοδότης διαπίστωσε πως το σωματείο δεν υποχωρεί, επισημαίνει η ανακοίνωση, «επιτέθηκε στη συναδέλφισσα μέσα στο γραφείο του επιθεωρητή, χτυπώντας την στο πρόσωπο αρκετές φορές μέχρι να προλάβει να ακινητοποιηθεί από το προσωπικό του σώματος επιθεώρησης εργασίας»...

Απάντηση στην αντεργατική επίθεση με οργάνωση και πάλη

Στο πλευρό της συνδικαλίστριας βρέθηκαν μέλη της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία, διαμηνύοντας στο συγκεκριμένο εργοδότη και σε κάθε εργοδότη που ξεζουμίζει κάθε μέρα τους εργαζόμενους, ότι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν απειλές και τρομοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και συνολικά του κλάδου, να δώσουν την απάντησή τους, με τη μαζικοποίηση του σωματείου.

Ανακοίνωση - καταγγελία για την επίθεση εξέδωσε και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ. «Αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία συνολικά αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής», σημειώνει και προσθέτει: «Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν. Το ταξικό εργατικό κίνημα θα σταθεί αλληλέγγυο σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα δεδουλευμένα του, το μισθό του. Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του μπροστά σε αυτήν την αντεργατική επίθεση που εντείνεται, να ενώσει τη δύναμή του με τους συναδέλφους του, να οργανωθεί και να παλέψει συλλογικά μέσα από το σωματείο του».

Τη θρασύτατη επίθεση καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Καζαντζάκη και Αρχάνων, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου, καθώς και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απάντηση στην απόλυση συνδικαλίστριας από τη «Selecta»(2018-05-08 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για την ανάκληση απόλυσης(2018-04-26 00:00:00.0)
Παλλαϊκή οργή για την άγρια καταστολή(2012-07-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-02-04 00:00:00.0)
Απλήρωτοι από το Μάη οι εργαζόμενοι(2009-07-09 00:00:00.0)
Ζήτησε άδεια, έλαβε... ξύλο!(2001-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ