Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΕ
Ζητά επιτάχυνση στη διαδικασία είσπραξης δημοτικών εσόδων

Το «σαφάρι» είσπραξης εσόδων για λογαριασμό της κεντρικής διοίκησης από το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση, φαίνεται ότι ζήλεψε η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία επιχειρεί να αντισταθμίσει τη μείωση κατά 10% των εσόδων των δήμων που προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 με άλλες πηγές και συγκεκριμένα από την είσπραξη τελών και φόρων.

Με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, η ΚΕΔΕ ζητά να προχωρήσουν οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να απλουστευθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες είσπραξης των δημοτικών εσόδων. Στην κατεύθυνση αυτή, ζητά να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των δημοτικών υπηρεσιών σε βάσεις δεδομένων της κεντρικής διοίκησης, όπως στοιχεία κατόχων οχημάτων, έντυπα Ε1 και Ε9, υπολογισμός τέλους παρεπιδημούντων και άλλα.

Η συγκεκριμένη επιστολή είναι συνέχεια αντίστοιχης που έστειλε η ΚΕΔΕ στον υπουργό Οικονομίας, Ε. Τσακαλώτο, με την οποία ζητά να αποσταλούν στους δήμους στοιχεία τετραγωνικών μέτρων ακινήτων από τις φορολογικές δηλώσεις ακινήτων, ευελπιστώντας σε μια βελτίωση των οικονομικών εσόδων των δήμων μέσω δημοτικών τελών που εισπράττουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ