Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα

Στην Αγιά συνεχίστηκαν χτες οι τοπικές κινητοποιήσεις

Από την κινητοποίηση στην Αγιά
Από την κινητοποίηση στην Αγιά
Κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων, με ισχυρά μπλόκα που θα στηθούν περί τις 20 του ερχόμενου Γενάρη σε κεντρικά σημεία της χώρας, αναμένεται ν' αποφασίσουν οι εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, Επιτροπών Αγώνα και Μπλόκων που θα πάρουν μέρος στη νέα πανελλαδική σύσκεψη, την οποία συγκαλεί σήμερα Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα Γεωπονίας του ΤΕΙ στη Λάρισα, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των κατά τόπους αγροτικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται, χτες πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση με δεκάδες τρακτέρ στο κέντρο της Αγιάς, με κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Αγιάς.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγιάς, Θ. Χαύδας, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας, Γιάν. Ζαχαράκης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΣΝΛ και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες σ' όλη τη χώρα δείχνουν αποφασιστικότητα να συμμετάσχουν μαζικά στην κλιμάκωση του αγώνα με πανελλαδικό συντονισμό και ότι δεν θα περάσουν οι προσπάθειες της κυβέρνησης και διαφόρων «προθύμων» να τους «πείσουν» με ψέματα ότι τάχα τα αιτήματά τους έχουν ικανοποιηθεί, ή να «σπείρουν» την απογοήτευση και τη μοιρολατρία περί «αναποτελεσματικότητας των αγώνων».

Οι αγρότες της Αγιάς, εκτός από τα γενικότερα αγροτικά προβλήματα, αντιμετωπίζουν και δύο ιδιαίτερα, εξαιτίας του εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία και των μεγάλων καταστροφών στα δέντρα από τον παγετό στις 26 Μάρτη 2016, που δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ. Στη βάση αυτών των προβλημάτων και με κριτήριο την επιβίωση και τις ανάγκες των οικογενειών τους, διαμορφώνουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ