Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Σήμερα η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νεολαίους απηύθυναν και χτες αντιπροσωπείες της δημοτικής αρχής Πάτρας, ώστε να στηριχθεί από το λαό η μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει σήμερα, στις 5 το απόγευμα, ο δήμος, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, διεκδικώντας τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς όφελος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης πορείας αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία. Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει πορεία (με σταθμούς στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και Κοινωνικός Οργανισμός - Γούναρη 76) προς το Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση.

Σήμερα Παρασκευή το πρωί, θα συνεχιστούν οι περιοδείες ενημέρωσης, με αντιπροσωπείες της δημοτικής αρχής να βρίσκονται στον Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου (7 το πρωί), στο Καρναβαλικό Συνεργείο (στις 8), στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών και στις Υπηρεσίες του δήμου (στις 10 το πρωί). Χτες, κλιμάκια της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο βρέθηκαν στο ΠΕΑΚ και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στη ΔΕΥΑΠ, στη λαϊκή αγορά της Αγίας Βαρβάρας, στο ΔΗΠΕΘΕ και στα Ζαρουχλέικα, ενώ αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών περιόδευσαν στον Πολιτιστικό Οργανισμό, στο Καρναβάλι, στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου (ΚΟΔΗΠ), στο κέντρο της πόλης και τα καταστήματα, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Οπως σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, «καλούμε για μια ακόμα φορά το λαό της Πάτρας να συμμετέχει μαζικά στην παμπατραϊκή κινητοποίηση, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κι άλλα. Αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Εκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι. Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία, για να μη στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Αμεσα να δοθεί ο χώρος επί της Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο, που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης. Μαζικές μεταφορές όπως περιμετρική διέλευση του σιδηρόδρομου, προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ, νότια χάραξη της Εθνικής οδού Πατρών - Πύργου. Εργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές. Την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τις ανάγκες της πόλης, ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ο λαϊκός παράγοντας είναι η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά, για να ανατρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών που μετατρέπει σε συντρίμμια τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα, το μόχθο και τη ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ