Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αυτά που είδαν τα μάτια της...

George Spanos

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Φιλιώ Χαϊδεμένου» ανεβαίνει στο Θέατρο «Βεάκη» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη να ερμηνεύει εξαιρετικά το ρόλο μιας προσωπικότητας - σύμβολο της Μικράς Ασίας, η οποία με την τόλμη και την αποφασιστικότητά της αγωνίστηκε για να μην εξαλειφθεί ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία, να μη σβήσει η μνήμη.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που υποδύομαι την Φιλιώ Χαϊδεμένου» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη παράσταση ως «μία από τις σπουδαιότερες στιγμές στην καλλιτεχνική της πορεία».

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1899 και «έφυγε» από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της. Η θεατρική παράσταση που διατρέχει τη ζωή της, περιλαμβάνει ακόμα μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν την Φιλιώ. Η σημαντική πορεία αυτής της γυναίκας έγινε η αφορμή να γεννηθεί μια ιδέα για την εξιστόρηση της ζωής της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες, που ζωντανεύουν ανάγλυφα μέσα από την παράσταση.

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Χαρά Κεφαλά, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους - Ενγκελ, Αλκιβιάδης Μαγγόνας. Διασκευή: Ανδρη Θεοδώτου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελος Αγγελής. Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης. Πρωτότυπα τραγούδια: Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος, Μουσική: Ζαχαρίας Καρούνης. Σαντούρι: Πάνος Βέργος, Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης.

Κάθε Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00 και Κυριακή 19.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ