Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τέσσερις Παρασκευές

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει για τέσσερις Παρασκευές (4, 11, 18 και 25) στο Club του Σταυρού του Νότου τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του, αλλά και τα καινούρια τραγούδια από το δίσκο «Σιδερένιο νησί».

Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και σπουδαίος ερμηνευτής ο Χρήστος Θηβαίος έχει συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια στη δισκογραφία. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Συνήθεις Υποπτοι», αλλά και τραγουδιστής που εμπιστεύτηκαν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Αλκης Αλκαίος, ο Γιώργος Ανδρέου και άλλοι, έχει πια στις αποσκευές του σπουδαία τραγούδια: Από το δικό του «Ημερολόγιο» έως τον «Αμλετ Της Σελήνης» και από την «Αγάπη (Πόσο Πολύ Σ' Αγάπησα)» έως τον «Γορίλα».

Το 2016 κυκλοφόρησε την πιο πολιτική δισκογραφική δουλειά του, το «Σιδερένιο Νησί». Μια συλλογή τραγουδιών, αφιερωμένα στην αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916, ακριβώς 100 χρόνια πριν. Με αναφορά στο γεγονότα της Σερίφου, ο Χρήστος Θηβαίος καταθέτει μια συγκλονιστική εργασία, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά, με έντονο αλληγορικό και επίκαιρο χαρακτήρα.

Τα τραγούδια από το «Σιδερένιο Νησί», μαζί με τα παλιότερα δικά του κομμάτια θα παρουσιάσει στη σκηνή του club του Σταυρού του Νότου μαζί με τους: Μάξιμο Δράκα στα πλήκτρα, Γιάννη Αγγελόπουλο στα τύμπανα και Πέτρο Βαρθακούρη στο μπάσο. Φραντζή και Θαρύπου 35 - 37, Νέος Κόσμος. Τηλ. κρατήσεων: 210.9226.975


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ