Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Μαζική εκδήλωση για τα δημοτικά γήπεδα

Με τη μαζική παρουσία Αθλητικών Ενώσεων και Συλλόγων, αθλητών, προπονητών, φιλάθλων και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση - συζήτηση, που οργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου του Δήμου Πάτρας με θέμα τη διεκδίκηση επιχορήγησης από τη ΓΓ Αθλητισμού για την επίλυση των καυτών προβλημάτων της φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης και εκσυγχρονισμού των ποδοσφαιρικών γηπέδων.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας (ΕΠΣΑ), Δημήτρης Μπαλαφούτης, και ο πρόεδρος της Αθλητικής Ενωσης Σωματείων Δυτικής Ελλάδας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Παυλάκης.

Ομιλητής ήταν ο σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων στον Αθλητισμό, Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, και τόνισε: «Ο δήμος τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει επιδοτηθεί ούτε με ένα ευρώ από το υπουργείο Αθλητισμού για τις ανάγκες άθλησης του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, εκτός του παραδοσιακού προγράμματος Αθλησης για όλους, που έτσι κι αλλιώς καλύπτει ένα απειροελάχιστο ποσοστό των πραγματικών αναγκών της πόλης και επιπλέον διαφαίνονται προθέσεις από τη ΓΓΑ να περικοπεί και αυτό φέτος κατά 30%, ακόμη και στην ευαίσθητη κατηγορία των ΑμεΑ».

Σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλίες και μέτρα σε δύσκολες συνθήκες, με μειωμένο κατά 62% προϋπολογισμό, για την αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, την ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας τους και τη δωρεάν διάθεση των αθλητικών χώρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στη νεολαία και τους εργαζόμενους».

Η δημοτική αρχή (μέσω των Δημοτικών Ενοτήτων) έχει ζητήσει εδώ και μήνες συναντήσεις με τα αρμόδια υπουργεία και τη ΓΓ Αθλητισμού για να προγραμματιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις του υπουργείου για τη φύλαξη και την καθαριότητα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μίλησαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, και Αρχιτεκτονικού Εργου και Καθαριότητας, Χρήστος Κορδάς, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κοινή θέση ότι θα κλιμακωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση επιχορήγησης από την ΓΓ Αθλητισμού για την επίλυση των καυτών προβλημάτων της φύλαξης, της καθαριότητας, της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού των δημοτικών ποδοσφαιρικών γηπέδων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ