Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Επιστρέφουν με διαδήλωση τις επιστολές - πρόκληση

Τις επιστολές με τις οποίες το υπουργείο Εργασίας «ενημερώνει» για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, θα επιστρέψουν μαζικά στον αποστολέα τους οι συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση που οργανώνουν την Πέμπτη 3/11, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. «Αφαιρούν τις συντάξεις μας, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές, μας φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, μας ρίχνουν στον καιάδα. Και από πάνω μάς εμπαίζουν με επιστολές - κοροϊδία», τονίζουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις που οργανώνουν την κινητοποίηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Το γράμμα που έστειλε ο υπουργός Εργασίας στους συνταξιούχους είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντιλαϊκής της πολιτικής (...) Βγαίνουμε για μια ακόμη φορά στο δρόμο του αγώνα, με αυτό τον τρόπο απαντάμε στους ελιγμούς τους. Δεν νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας καμιά περικοπή, διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρέσει όλες οι κυβερνήσεις, καθώς και την ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων μας. Δήμιους δεν επιλέγουμε».

Αντίστοιχη διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα Βόλου του ΠΕΔΥ οργανώνει, τη Δευτέρα 31/10, στις 10.30 π.μ., ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας. Η απόφαση πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για την προστασία των ανέργων και του λαϊκού εισοδήματος, στις 2/11, στη Λάρισα. Η αναχώρηση με λεωφορεία θα γίνει στις 5.30 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ