Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ανακοίνωση - απάντηση σε συκοφαντίες

Απάντηση δίνει η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης στις συκοφαντίες της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» (πρώην παράταξη ΠΑΣΚΕ) για το ότι η Διοίκηση του Δήμου προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης.

Η ανακοίνωση της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ» χαρακτηρίζεται «τραγελαφική και παραπλανητική, εκτός και αν η επιδίωξή τους είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να αναπαράγουν άκρατο και αγοραίο αντικομμουνισμό».

Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Μάλλον πρέπει να φρεσκάρουμε τη μνήμη τους, ως προς τα εξής:

  • Ο Δήμος Πετρούπολης ήταν ο πρώτος και μοναδικός, ο οποίος, με την υπ' αριθμ. 34/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκε την υλοποίηση των σχετικών πινάκων διοριστέων προκηρύξεων του Δήμου Πετρούπολης και την παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας του προσωπικού που υπηρετεί στο Δήμο Πετρούπολης, βάσει των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ.
  • Υπέβαλε το παραπάνω αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
  • Επιδίωξε να τεθεί ως θέμα στα ΔΣ της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ και να εγκριθεί η εισήγηση της προτεινόμενης ρύθμισης αναφορικά με το προσωπικό Δήμων που έχει προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ, η οποία αφορούσε τη μετατροπή της σχέσης εργασίας σε αορίστου χρόνου του προσωπικού αυτού, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες.
  • Κατόρθωσε με την αποφασιστική πίεση της Διοίκησης και του Σωματείου των Εργαζομένων, να ληφθεί η απόφαση (από το ΔΣτης ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ), ώστε να διαπιστωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση πανελλαδικά και να τεθεί υπόψη σε περίπτωση νέου Νομοσχεδίου, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για προώθηση του θέματος στα γενικά ζητήματα των ΟΤΑ που βρίσκονται υπό διαβούλευση.
  • Πραγματοποίησε τρεις κινητοποιήσεις, μαζί με το Σωματείο και εργαζόμενους του Δήμου στο Yπουργείο Eσωτερικών, για το ίδιο ζήτημα, με βασικό αίτημα την αδήριτη ανάγκη για οριστική πρόσληψη των εργαζομένων αυτών.

Μετά τα παραπάνω, εύλογα, λοιπόν, παραθέτουμε στη "Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ" τις εξής ερωτήσεις:

Πού ήσασταν, σε όλη αυτήν τη διαδικασία και με ποια ακριβώς ανακοίνωση, παρουσία ή συμμετοχή σας στηρίξατε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων; Δεν είναι τουλάχιστον θράσος να μας ζητάτε τα ρέστα; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί, λοιπόν, αυτή η κίνησή σας;

Εως σήμερα, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας, παλεύουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, μέσω κινητοποιήσεων και αιτημάτων, για την παραμονή των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ.

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η τακτική της "Συνδικαλιστικής Ανατροπής" προσομοιάζει με την προπαγανδιστική γκεμπελίστικη τακτική, μέσω της οποίας πασχίζει να προκαλέσει, να παραπλανά και να συκοφαντεί, χωρίς να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ