Σάββατο 15 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Δοκιμασίες για φαβορί, ντέρμπι στο βορρά

Σε ανεβασμένους τόνους όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά ζητήματα μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες κυρίως στους κόλπους της ΕΠΟ αλλά και στον ορισμό των διαιτητών και με δυνατά παιχνίδια, ξαναρχίζει το πρωτάθλημα της Super League μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής. Στο αγωνιστικό μέρος το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής περιλαμβάνει δοκιμασίες για τα φαβορί και ένα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη.

Στη Ν. Σμύρνη ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στην προηγούμενη αγωνιστική και με σαφώς καλύτερο κλίμα πλέον, επιδιώκει να ξεπεράσει ένα ακόμη δύσκολο εμπόδιο προκειμένου να συνεχίσει νικηφόρα. Για τους «ερυθρόλευκους» το κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς την παραμικρή απώλεια. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Φορτούνης, Ντε λα Μπέγια, Πάρντο, ενώ έκπληξη αποτέλεσε το «κόψιμο» από την αποστολή του Καρντόσο, που κρίθηκε ανέτοιμος. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από σπουδαίο διπλό στον Ηρακλή (με 2-1), έχουν κάνει μέχρι στιγμής σπουδαίο ξεκίνημα φιγουράροντας εντός της πρώτης τριάδας. Κόντρα στον Ολυμπιακό καλούνται να δώσουν το πρώτο δυνατό τεστ απέναντι στους λεγόμενους ισχυρούς του πρωταθλήματος. Αμφίβολος για τους «κυανέρυθρους» είναι ο Ρισβάνης.

Στη Λάρισα για την ΑΕΚ κόντρα στην ΑΕΛ κρίνονται αρκετά. Μπορεί από την ήττα από τον Ολυμπιακό να μεσολάβησαν περίπου 15 μέρες, ωστόσο στην Ενωση το τοπίο παραμένει ρευστό για αρκετά ζητήματα. Οι φήμες θέλουν το αποτέλεσμα του αγώνα της Δευτέρας να κρίνει πολλά για το μέλλον του τεχνικού της ομάδας, Τιμούρ Κετσπάγια. Οπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν. Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και τα προβλήματα απουσιών αφού εκτός παραμένουν οι τραυματίες Σιμόες, Βάργκας και Λέσκοτ αλλά και ο Πατίτο, που χτες τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές (για το χτύπημα στον Φιγκέιρας στο ντέρμπι του Φαλήρου). Στην αντίπερα όχθη, οι «βυσσινί» με εφαλτήριο τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο ευελπιστούν να κάνουν κάτι ανάλογο και κόντρα στην Ενωση, που πέραν των βαθμολογικών κερδών θα τους ανεβάσει ακόμη περισσότερο ψυχολογικά.

Στο «Απ. Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Ξάνθη έχοντας το ρόλο του φαβορί και μοναδικό στόχο τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στην κορυφή. Για τους «πράσινους» δεν λείπουν τα προβλήματα πάντως αφού εκτός είναι οι Ιμπάρμπο, Τελάντερ, Ρέις και αμφίβολος ο Κουλιμπαλί. Η Ξάνθη από την πλευρά της μετά το άσχημο ξεκίνημα αναζητεί ένα σπουδαίο αποτέλεσμα προκειμένου να επανεκκινήσει.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κοντράρεται με τον συμπολίτη του Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Δικέφαλο μετά τα δυο συνεχόμενα στραβοπατήματα με Ξάνθη και Βέροια (λευκή ισοπαλία και στα δύο) να μην έχει περιθώρια νέων απωλειών. Μοναδικό πρόβλημα για τον Βλάνταν Ιβιτς ο τραυματίας Τζαβέλλας. Με σημαντικές απουσίες θα εμφανιστεί ο «Γηραιός» αφού εκτός βρίσκονται οι Περόνε, Λόυκινα και Στάμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ