Σάββατο 11 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σαν σε... προπόνηση

Ο Ζαγοράκης είχε καλή απόδοση, πέτυχε δε και ένα όμορφο γκολ

Sportidea

Ο Ζαγοράκης είχε καλή απόδοση, πέτυχε δε και ένα όμορφο γκολ
Δε χρειάστηκε πολύ η ΑΕΚ για να αποδείξει την ανωτερότητά της αλλά και το δικαίωμα να διεκδικήσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι «Ενωσίτες», σαν σε προπόνηση, επικράτησαν άνετα της Γκρεβενμάχερ με 6-0, στη Νέα Φιλαδέλφεια, και τώρα καλούνται να ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο για να δώσουν τον επαναληπτικό αγώνα.

Η διαφορά δυναμικότητας, πάντως, αν και ήταν αρκετά μεγάλη, οι γηπεδούχοι δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν το σκορ. Στο παιχνίδι αυτό οι Ελληνες παίκτες είχαν την ευκαιρία, και ειδικά στο δεύτερο μέρος, όταν πλέον είχαν κριθεί όλα, να δοκιμάσουν διάφορα σχήματα αλλά και τακτικές. Ετσι, οι φίλοι της Ενωσης είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τον Ερικ Ραμπρεσαντρατανά να αγωνίζεται, τη μόνη από τις μεταγραφές που έκανε φέτος η ΑΕΚ. Η αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων» προσπάθησε τουλάχιστον να μη διασυρθεί καθώς δεν είναι υπερβολή το γεγονός ότι δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Ατματσίδη.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν από την αρχή να «τελειώσουν» το παιχνίδι αλλά ήταν αρκετά μουδιασμένοι για να τα καταφέρουν. Ετσι την αρχή αναγκάστηκε να κάνει ο Βασίλης Τσάρτας, όταν στο 38΄ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ. Τη σκυτάλη πήραν οι Ζαγοράκης (41΄), Λάκης (54΄), Νικολαΐδης (66΄, 89΄) και Κωνσταντινίδης (69΄). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος αν δεν είχαν στείλει την μπάλα στο δοκάρι οι Νικολαΐδης και Τσάρτας και αν είχαν αξιοποιήσει σχεδόν όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Από τους κορυφαίους της Γκρεβενμάχερ ήταν ο τερματοφύλακας Ζούμπερ καθώς έβγαλε σε πέρας την αρκετά δύσκολη αποστολή του.

ΑΕΚ (Φερνάντο Σάντος): Ατματσίδης, Γεωργέας, Κασάπης, Φερούζεμ, Κωστένογλου (59΄ Ραμπρεσαντρατανά), Ζήκος, Ζαγοράκης (83΄ Πέτκοφ), Λάκης, Τσάρτας, Κωνσταντινίδης (78΄ Νάβας), Νικολαΐδης.

ΓΚΡΕΒΕΝΜΑΧΕΡ (Χέρμπερτ Χέρες): Ζούμπερ, Μαζαγκάλα, Κορντιάν, Αλμπερχτ, Χους (80΄ Μεντόζα), Σνάιντερ (88΄ Μασάντο), Ροντρίγκεζ (59΄ Πουζάντ), Γκρουν, Τιλ, Μπενασούρ, Πούσμαν.

  • Σήμερα ολοκληρώθηκαν και τυπικά οι μεταγραφές της Ενωσης με την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη. Ο Βραζιλιάνος Μαρικά θα είναι κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την ελληνική ομάδα την τελευταία στιγμή. Εξάλλου, σήμερα παρουσιάστηκαν και επίσημα τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου όπως οι Μιελκάρσκι, Λυμπερόπουλος και Κάππος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ