Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα μαθητοδικεία

Μαζική πορεία χτες, μέρα της δίκης των μαθητών από τη Σάμη

Μέρα κινητοποίησης ενάντια στα μαθητοδικεία και διεκδίκησης άμεσων λύσεων στα προβλήματα των σχολείων ήταν η χτεσινή στην Κεφαλονιά, καθώς ήταν προγραμματισμένη η δίκη τριών μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Σάμης για τις περσινές καταλήψεις. Οι μαθητές αθωώθηκαν, χωρίς να εκδικαστεί η υπόθεση και ενημερώθηκαν πως καμία κατηγορία δεν εκκρεμεί σε βάρος τους. Οι μαθητές είχαν παραπεμφθεί με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργήθηκε.

Οι πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους μαθητές που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, κορυφώθηκαν χτες με το συλλαλητήριο στο Αργοστόλι, που έγινε μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και της Ενωσης Γονέων. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών και γονιών. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μήνυμα αγώνα που μετέφεραν δύο από τους διωκόμενους μαθητές, δηλώνοντας πως δεν πτοούνται, αφού «κανείς δεν μπορεί να μας κόψει τα φτερά» και πως «τα δικαιώματα κερδίζονται με αγώνες».

Ο λόγος στη συγκέντρωση δόθηκε στους εκπροσώπους των 15μελών και των σχολείων, που μετέφεραν την αλληλεγγύη των μαθητών, όπως εκφράστηκε μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, και τόνισαν πως ο αγώνας συνεχίζεται. Στη συγκέντρωση το λόγο πήραν, επίσης, εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση και Συλλόγους Γονέων, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δήμου και της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Η πορεία έληξε έξω από την Αντιπεριφέρεια, όπου όπως σημειώνει η ΕΛΜΕ, ανανεώθηκε το ραντεβού και τονίστηκε η ανάγκη επαγρύπνησης και δράσης για τα σχολεία και τα δικαιώματα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ