Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΑΜΟΣ
Εκδηλώσεις για τα προσφυγόπουλα

Με δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μικρούς δημιουργούς μαθητές, οι οποίοι, την άνοιξη που μας πέρασε, με τις πανέμορφες και ευρηματικές ζωγραφιές τους, τα ποιήματά τους και τα γράμματα προς τους συνομηλίκους τους, εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στα προσφυγόπουλα και τις οικογένειές τους, καταδικάζοντας τους πολέμους και αυτούς που τους προκαλούν, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη απαντά στην ύπουλη, κρυφή και φανερή, προπαγάνδα ορισμένων κέντρων με στόχο να μπολιάσουν την κοινωνία της Σάμου και ιδιαίτερα τη νεολαία με την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Εχει προηγηθεί η πρώτη εκδήλωση στην παραλία της πόλης της Σάμου τη μέρα που έκλειναν τα σχολεία για το καλοκαίρι, με τεράστια επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων προσφυγόπουλων, τα οποία αυθόρμητα πρόσφεραν την αγάπη τους με τα τραγούδια τους.

Τώρα σειρά έχουν το Καρλόβασι και ο Μαραθόκαμπος. Αύριο, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου στο Καρλόβασι. Θα διαβαστούν γράμματα και ποιήματα των μαθητών, θα εκτεθούν τα ζωγραφικά έργα των παιδιών και θα προβληθεί βίντεο με τα εκατοντάδες έργα των μαθητών και με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των προσφυγόπουλων στην εκδήλωση του Βαθιού. Την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαραθόκαμπου θα γίνει η εκδήλωση με το ίδιο περιεχόμενο και, επιπλέον, παράσταση Καραγκιόζη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ