Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Κατάλαβα ότι η Χρυσή Αυγή ήρθε να μας σκοτώσει»

Νέα συγκλονιστική κατάθεση για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες

Σκέτη πρόκληση ήταν χτες η υπεράσπιση των χρυσαυγιτών, κατά τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής που ζήτησε μέχρι και την... προληπτική σύλληψη του Αιγύπτιου αλιεργάτη Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ όχι μόνο «για τα ψέματα που είπε», αλλά και «γι' αυτά που θα πει στην διάρκεια της κατάθεσής του»!

Σε μια προσπάθεια να πλήξουν την αξιοπιστία της διαδικασίας αναγνώρισης, οι υπερασπιστές των χρυσαυγιτών ζήτησαν την πλήρη ακυρότητά της. Κι όλα αυτά, γιατί ο μάρτυρας Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ που υπέστη μαζί με τους άλλους Αιγύπτιους αλιεργάτες την άγρια δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής στο σπίτι τους στο Πέραμα, αναγνώρισε δείχνοντας με το δάκτυλο, τους τέσσερις κατηγορουμένους που βρίσκονταν στο εδώλιο εκείνη την ώρα. Ο μάρτυς που άρχισε να καταθέτει χτες, αναγνώρισε τους Αν. Πανταζή, Μάρ. Ευγενικό, Θ. Μαρία και Κ. Παπαδόπουλο. Να σημειωθεί ότι ο Δ. Αγριογιάννης δεν ήταν παρών παρά το ότι το δικαστήριο έχει διατάξει αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων. Μάλιστα χτες, διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή των κατηγορουμένων, αφού για τρίτη φορά παραβιάστηκε η απόφασή του (κάποιοι τελικά ήρθαν αργότερα)...

Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε περιγράφοντας την κατάσταση του συγκατοίκου του Αμπουζίντ Εμπάρακ που υπέστη την άγρια δολοφονική επίθεση «Τα μάτια του έγιναν άσπρα, μόνο το λευκό φαινόταν, είχε αίματα παντού, στο κεφάλι, στα ρούχα... Τον είχαμε βάλει στο χωλ, κατάχαμα και περιμέναμε το ασθενοφόρο». Νωρίτερα κατέθεσε για τα «πέντε - δέκα λεπτά» της επίθεσης που τον τρομοκράτησαν «(...) Ακουσα χτυπήματα, κουνιόταν το σπίτι σαν να γινόταν σεισμός... Ηταν χτυπήματα με ξύλα, στην πόρτα και τα παράθυρα. (...) Κατάλαβα ότι η Χρυσή Αυγή ήλθε να μας σκοτώσει (...) Είχα ακούσει ότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή που χτυπάει ξένους στην Ομόνοια, στην Καλλιθέα και αλλού», εξήγησε ο μάρτυς, και συνέχισε την περιγραφή: «Ανοιξα το παράθυρό μου και άρχισα να φωνάζω, είδα δέκα άτομα περίπου με μαύρες μπλούζες, με γράμματα μπροστά, μεγάλα γράμματα, "χρυσά". Δεν διαβάζω Ελληνικά».

Πρόεδρος: Πώς ήταν αυτοί;

Μάρτυς: Ολοι νεαροί, περίπου 20-25 χρονώ, ένας μόνο ήταν πιο μεγάλος, κι ένας λίγο παχουλός, τα μαλλιά του ανοιχτόχρωμα. Κοντά μαλλιά είχαν. Την πρώτη φορά φοβήθηκα και έκλεισα γρήγορα το παράθυρο. Οταν βγήκε η γειτονιά, άρχισα να πετάω πράγματα από το παράθυρο, τότε σαν να είδα μια κοπέλα.

Ο Αιγύπτιος αλιεργάτης είπε επίσης ότι φεύγοντας το τάγμα εφόδου έσπασε και τ' αυτοκίνητά τους και το τρίκυκλο «με τα ξύλα και τα σίδερα που κρατούσαν». Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν έχει με κανέναν διαφορές, «πηγαίνω στα σπίτια, κάθομαι, τρώω με τους Ελληνες, με γυναίκες, δεν έχω κανένα πρόβλημα»... και πρόσθεσε ότι η Χρυσή Αυγή θέλει να διώξει τους ξένους από τη χώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνεται η δολοφονική ρατσιστική δράση της(2023-06-08 00:00:00.0)
Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής(2020-10-01 00:00:00.0)
«Χρυσή Αυγή, δολοφόνοι» είπε ο μάρτυρας(2016-10-19 00:00:00.0)
Με μπλούζες της ναζιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες(2016-10-12 00:00:00.0)
Το ενιαίο της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες αναδείχθηκε από τη σημερινή κατάθεση(2016-09-28 00:00:00.0)
«Ενδιάμεση» πρόταση για την παράσταση Πολιτικής Αγωγής(2015-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ