Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια

Το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο κέντρο πρώτης υποδοχής των προσφύγων - μεταναστών στη Μόρια Λέσβου φέρνει στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ. Η Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Σταύρος Τάσσος, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου, αναφέρει:

«Είναι γνωστό σε τι αντίξοες συνθήκες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρώτης υποδοχής (hot spot) των προσφύγων - μεταναστών όπου υπάρχουν αυτές οι δομές.

Εργαζόμενοι, με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, στο κέντρο πρώτης υποδοχής (hot spot) στη Μόρια Λέσβου είναι ακόμα απλήρωτοι. Οι 270 εργαζόμενοι, διάφορων ειδικοτήτων, έχουν αναλάβει υπηρεσία από 19 Αυγούστου του 2016 και είναι όλοι μακροχρόνια άνεργοι. Από αυτούς, οι 70 περίπου έχουν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτό το τονίζουμε γιατί γι' αυτούς υπάρχουν επιπλέον έξοδα όπως της μεταφοράς, του ενοικίου κ.λπ. (δεν τους έχει δοθεί ούτε το επίδομα ενοικίου) και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες που πρέπει να συντηρήσουν.

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι που να μην τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους και να πρέπει να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, από τη στιγμή μάλιστα που οι πιστώσεις για τη μισθοδοσία τους έχουν εγκριθεί και αναρτηθεί στη σελίδα του ΟΑΕΔ για τον καθένα χωριστά.

Ερωτάται ο υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε άμεσα να πληρωθούν και οι 270 εργαζόμενοι στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας Λέσβου και να μην επαναληφθεί αυτό το πρόβλημα σε κανέναν εργαζόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ